China VS World

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

China VS World

Postod First » 26.06.2011, 00:19

Elem, kao sto znate, a mozda neki i ne znaju, u periodu od 24-og do 25-og juna, odrzano je takmicenje izmedju reprezentacija Kine i Sveta u zenskoj i muskoj konkurenciji. Prvo su igrale zene i tu je bilo iznenadjenja, pobedila je "reprezentacija" Sveta sa 3:2! Za reprezentaciju sveta su igrale: KIM Kyung Ah (KOR), FENG Tianwei (SIN), TIE Yana (HNG), a za reprezentaciju Kine su igrale: GUO Yan, ZHU Yiling i FENG Yalan. Evo i kompletnih rezultata:

Kina 2:3 Svet
GUO Yan 3:0 KIM Kyung Ah
FENG Yalan 2:3 FENG Tianwei
ZHU Yiling 1:3 TIE Yana
GUO Yan 2:3 FENG Tianwei
FENG Yalan 3:0 KIM Kyung Ah

Posle zena, na red su dosli muskarci i tu naravno nije bilo iznenadjenja, pobedila je reprezentacija Kine sa 4:1. Jedini koji je osvetlao obraz "Svetu" je Timo Boll koji je dobio Xu Xin-a 3:2, a evo i sastava reprezentacija. "Svet": BOLL Timo (GER), MIZUTANI Jun (JPN), Joo Se Hyuk (KOR), a za reprezentaciju Kine su igrali: XU Xin, Ma Lin i Ma Long. Evo i rezultata:

Kina 4:1 Svet
Ma Long 3:0 Mizutani Jun
Xu Xin 2:3 Timo Boll
Ma Lin 3:1 Joo Se Hyuk
Ma Long 3:0 Timo Boll
Xu Xin 3:0 Mizutani Jun

Sve u svemu, gledajuci muskarce, Svet je jos uvek daleko, daleko da pobedi Kineze... ;)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Re: China VS World

Postod Vladojica » 26.06.2011, 00:44

Ali dobro, kod muskaraca je po meni vece iznenadjenje sto je Xu Xin izgubio od Bola, a sto se zenskog tima tice, Kinezi su poslali tim tako da bude neizvesno, koja Zhu Yiling, nikad cuo i Feng Yalan, aj za nju sam kao cuo, da su poslali Li Šiaoši umesto Zhu Yiling dobila bi Kina, a plus ni svetska prvakinja nije bila tu. Ipak, svaka cast Feng Tianwei.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 26.06.2011, 01:05

Posto zenski stoni tenis ne pratim bas temeljno, necu se upustati u neku dublju diskusiju. Nagrade na kraju nisu bile tako male i ne znam zasto Kina nije dosla u najjacem sastavu, kao sto je to slucaj bio kod muskaraca. A kad smo vec kod muskaraca, tj kod Xu Xin-a i njegovog poraza od Timo Bolla, pa iskreno, vise i ne znam sta da ocekujem od njega. Decko me je nacisto razocarao. Drugi deo godine igra jako lose, totalno je ispao iz forme, tacnije, nije konstantan, cas gubi, cas dobija. Sa terena pocisti Mizutanija, ali zato izgubi od Bolla. Nekako sam navikao na te njegove oscilacije...
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 26.06.2011, 01:14

Upravo zavrsih gledanje meceva u muskoj konkurenciji i pomislih, sad sve ovo treba da ispisem na sajtu, srecom je First bio brzi :D
Mizutanijev stil, sa bezanjem od stola i cekanjem prilike za spin na spin, mi nikad nije delovao efikasan, cini mi se da daje previse prostora protivniku. Zato su ga i omlatili. Xu Xin doduse na razliku sva tri seta.
Timo Boll je odlicno igrao protiv Xu Xina, odnekle je nakon pola meca izvukao onaj aktivni blok ili kontru, ili kako se vec to zove, i ovaj decko sa dugackim noktima i patikama razlicite boje nije imao sanse u nastavku. Ali zato je Ma Long bas isprasio Timu, za 16-17 minuta.
Ma Lin standardno dobar protiv defenzivca Hyuka i to je taj realni odnos snaga 4:1.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 26.06.2011, 01:24

Pa ja reko' da pomognem malo :-D

Elem da, potpuno si u pravu za Mizutanija, covek se konstantno namesta za forhend spin i ostavlja pola stola prazno, potpuno nerezonski, kao da ne zna da udari bekhend spin. Tu me je malo podsetio na Nadala, tako i on voli da se izvlaci na forhend spin i da udari iz sve snage u samu liniju. Sve u svemu, Mizutani mi je najvece razocarenje, ali bas onako. Tik uz njega je Xu Xin, koji me takodje nije impresionirao i deluje mi vec duze vreme izgubljeno. Definitivno Ma Lin igra u zivotnoj formi, kao da ima 20 godina. Toliko preciznih, sigurnih i raznovrsnih udaraca. Mentalno je najjaci na svetu. Deluje potpuno samouvereno i mislim da to i sami protivnici znaju, kao da im se odseku noge kad igraju protiv njega. Malo mi je bilo zao Joo-a, pogotovo u prvom setu, delovao je tako uplaseno i nesigurno. U svakom slucaju, Ma Lin mu je pokazao ko je "tata" u pingicu i isprasio ga za nesto vise od pola sata.
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Povratak na Takmičenja