Preokret: prelazak na off- drvo i mekane gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Preokret: prelazak na off- drvo i mekane gume

Postod ivan » 14.06.2012, 00:53

Posto igram totalno debilski poslednjih meseci, logicno je da se vratim korak dva 'unazad' s opremom i naucim ponovo neke udarce.
Najpre, oko 45 minuta sam lepio dve acude s3 na primorac. To su one urolane na pogresnu stranu. Gledao sam da ne bude puno lepka, dugo cekao da se osusi , i pritisnuo sam dosta dobro, i nekako su ostale na reketu (provericu sutra da li su jos uvek tamo :D ), osim dela oko oboda na levoj strani jedne, taj deo je nemoguce zalepiti.
Odjurio sam odma da igram dok se gume jos drze na reketu. Igra i ponasanje reketa za sada promenljivo, rekao bih dve krajnosti sa kilavom sredinom. Balans konacno dobar, nije teska glava pa moze i flip. Nije ni mnogo tezak sto mi odgovara. Tackiranje dosta dobro. Spin se lako vuce, ali nekako nije onako ko sto je bilo s korbelom i rakzama. Recimo nije pametno vuci spin preko lopte jer oce da ode u mrezu, a to mi je pre bio glavni udarac. Spin odozdo na gore onako, ako je lopta malo jace zarezana sve mi islo u mrezu. Blok polovicno, na zagrevanju radi ko sat, u mecu ni jedan ozbiljan spin nisam stavio na sto. Narocito ako protivnik ima brzo drvo, to se odbija ili daleko preko stola ako ima dosta spina, ili pravo u mrezu ako je brza lopta. Spin na spin s poludistance dobro. Serva lose, promasim po 3-4 po setu. Vracanje serve jos gore. Zakucavanje kratkih visokih balona bez spina ili sa spinom ocajno. Cek, pa poslednje tri stvari u stvari nikad nisam ni znao, tako je sa svakim reketom. Pimplanje vrlo ograniceno, sve sto pokusam da malo jace zarezem ide u vis i preko stola i bez spina.
Nastavicu ipak s ovom kombinacijom neko vreme, svidja mi se zbog dobrog balansa, a i neki udarci se lako izvode. Istovremeno cu i da proverim koliko vredi ovo pravilo o sporijem drvetu i meksim gumama.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Preokret: prelazak na off- drvo i mekane gume

Postod djordjestanic » 14.06.2012, 08:36

Jeremija!
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 14.06.2012, 08:42

svidja mi se sto uvek imas konstruktivne postove...
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 14.06.2012, 08:57

Previse menjas opremu u poslednje vreme :D :P
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 14.06.2012, 09:05

A ti previse trolujes, trole jedan imperijalni!
Ovo vise ne menjam - dok ne otpadne guma. :D
ivan

Postod Vladojica » 14.06.2012, 09:42

ivan je napisao:A ti previse trolujes, trole jedan imperijalni!
Ovo vise ne menjam - dok ne otpadne guma. :D

Haha, shvatio sam znacenje slova S u nazivu tvoje Acude :D

S3 - samootpada za 3 dana :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 14.06.2012, 13:23

Jao Vladojice umro sam od smeha :):)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Goran » 14.06.2012, 13:52

Ivane, jel ta kombinacija sporija nego da si stavio srivera na Michael Lavirinta?
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod ivan » 14.06.2012, 13:55

ne znam, nije sporo definitivno. Ali nije ni brzo, onako taman. I linearno je, kolko zamahnes tolko ide brzo.
ivan

Postod First » 14.06.2012, 15:19

Ja sam recimo imao Sambu na Maze-u u debljini 1.8mm na bh. To je dosta mekana guma, ali mi nikako nje legla. Mislim da to "pravilo" tvrdo drvo-meka guma, ne mora da bude generalno tačno, već je opet individualna stvar. Meni lično mnogo bolje leže tvrdje gume.Prilikom izvodjenja bh spina ili rezanja, kad da udrac kasni delić sekunde, dovoljno da prilikom trzaja, umesto da istog trenutka bude katapultirana sa gume, ona utone i to bude taman toliko da ja produžim udarac rukom i prebacim lopticu. Lično sam ja stekao taj utisak. Takodje znam jos par ljudi, Jagodinac, Žak, koji su koristili Sriver 1.5mm na bh na Primorca off+ da im je neverovatno dobro legao, tako da kruto drvo i tvrda guma, ne mora da bude uopšte loše rešenje. Koliko znam, Sriver koristi i Reketaš na bh na vrlo krutom drvetu Timo Boll T5000.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Sledeća

Povratak na Oprema