Stolovi-Razlika

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Stolovi-Razlika

Postod zorog » 11.02.2012, 03:00

Pozdrav svima,

Hteo sam da proverim da li je normalno imati ogromne probleme sa igranjem kada cesto menjas stolove tj mesto igranja?
LM,najvise vremena provodim igrajuci kod druga iz kraja,ima stari dobro ocuvan ELAN-ov sto, i naravno da mi taj materijal,podloga,sta vec, najvise odgovara jer sam navikao na njega...Brz je,hvata rotacije da kazem umereno i loptica bas dobro odskace...ili da kazem visoko...
Veceras sam igrao u Sumicama na 11-ici,u onom staklenom kavezu...i bilo je... STRASHNO!!!!!! :o
Sto izgleda vrhunski, Buterfly,plave boje... znaju svi verovatno i verovatno je kao i ostali stolovi u Sumicama,ne znam nisam igrao na drugima...STO PRIMA (za mene) NENORMALNO MNOGO ROTACIJE...Toliko ubrzava ili usporava lopticu, u zavisnosti od rotacije, da sam imao osecaj kao da sam prvi put u zivotu uzeo reket u ruke :arrgghh: Na protivnikov jak nizak spin odskoci ...ma milimetar JBT:) a pritom ubrza nenormalno... mislim,meni je to tako delovalo.
Neverovatna razlika....stvarno ogromna,poceo sam da se gubim i bash sam muchio sebe dok sam pokusavao da sacekam i udarim lopticu u pravom momentu....
Mislio sam da je ovaj ortakov sto (ELAN) bash ok... tj jeste ok jer sam igrao i na par krseva na kojima loptica ili proklizava ili su nekako spori,ne znam kako bih to opisao,ali sad posto sam veceras osetio agoniju,pitam se,imaju li i drugi slicna iskustva i koji su uopste kriterijumi za stolove,materijal,podlogu ili sta vec?
Bash sam isfrustriran ovim jer nakon ponovnog uzimanja reketa u ruke i igranja vec 5 meseci i ociglednog napretka,veseras sam sam sebi delovao kao da sam ponovo na pocetku. :banghead:
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Re: Stolovi-Razlika

Postod zorog » 11.02.2012, 03:30

Sad videh temu "Uticaj podloge na igru"...sve u svemu,lose je da toliko varira putanja loptice u zavisnosti od svih navedenih faktora...
Kod ortaka je sto sa drvenim nogama na betonu...u sumicama nemam pojma sta je...ali je sranje a uz to se i placa:)
Jbsh sport kad moras da se privikavas i korigujes pokrete i udarce cim promenis mesto igranja.Dobro,sad ce neko reci "sta je sa fudbalom ili basketom" ali za te sportove nijanse nisu toliko bitne...u stonom tenisu se sve odvija jako brzo!
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Pedja » 11.02.2012, 13:30

Preteruješ...Verovatno si imao loš dan!...Barem meni,treba 10-15 minuta da se naviknem na sto.Nije ta 11-ica u Šumicama baš tako loša!Štaviše,to je tamo VIP ;)
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod zorog » 11.02.2012, 13:39

Valjda ja znam da li jee los ili nije ;)
Ne,nije los,bolji je od stolova na kojima obicno igram samo je razlika velika,bash drugaciji osecaj i treba imati zivaca i prilagoditi se ali ja sam juce izgoreo u zelji da pogodim i udarim na nacin na koji to radim na drugom stolu...i ispizdeo sam al jasno mi je...ne moze na silu.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod noca » 11.02.2012, 14:13

Pozdrav!Moj ti je savet da izmeris plocu doticnog stola,pa ako je tanja od 25mm znaj da je sto rekreativan i losijeg kvaliteta sa aspekta igre.Svaki sport ima pravila u pogedu podloge na kojoj se igra, aza st tenis to je tarafleks.Takodje se kod nas tolerise parket,jer je to bila predhodna dozvoljena podloga.Beton ubija rotacije, a to radei tanki stolovi!Na tebi je da odlucis sta ces da igras i na cemu,ali da bi se to zvalo stoni tenis moras da se pridrzavas pravila kao i mi ostali.
noca

Pridružio se: 27.04.2011, 10:35

Postod scvlada » 11.02.2012, 17:21

zorog
Veceras sam igrao u Sumicama na 11-ici,u onom staklenom kavezu...i bilo je... STRASHNO!!!!!! :o
Sto izgleda vrhunski, Buterfly,plave boje... znaju svi verovatno i verovatno je kao i ostali stolovi u Sumicama,ne znam nisam igrao na drugima...STO PRIMA (za mene) NENORMALNO MNOGO ROTACIJE...Toliko ubrzava ili usporava lopticu, u zavisnosti od rotacije, da sam imao osecaj kao da sam prvi put u zivotu uzeo reket u ruke :arrgghh:

E i ja sam u isto vreme bio u šumicama sa ćerkom i igrao ina 1. i na 2. a sto puta sam igrao i u "akvarijumu" i stolovi su sasvim ok .Ništa im ne fali.Verovatno si se navikao na jednu podlogu izgleda mnogo drugačiju od normalne pa ti je to smetalo.Ne vidim ništa drugo kao razlog.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod filip » 11.02.2012, 18:17

A da ti protivnik nije neko sa kim inace ne igras ili mozda neko ko ima spore lepljive kineske gume. Ja sam imao slican problem u sparku, ali samo protiv par igraca koji igraju sa nekim sporim kineskim gumama...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod profesionalac » 11.02.2012, 18:32

noca je napisao:Pozdrav!Moj ti je savet da izmeris plocu doticnog stola,pa ako je tanja od 25mm znaj da je sto rekreativan i losijeg kvaliteta sa aspekta igre.Svaki sport ima pravila u pogedu podloge na kojoj se igra, aza st tenis to je tarafleks.Takodje se kod nas tolerise parket,jer je to bila predhodna dozvoljena podloga.Beton ubija rotacije, a to radei tanki stolovi!Na tebi je da odlucis sta ces da igras i na cemu,ali da bi se to zvalo stoni tenis moras da se pridrzavas pravila kao i mi ostali.

to nije tacno da su stolovi koji imaju plocu tanju od 25 mm rekreativni.uzmi za primer jooline stolove.ni jedan nema plocu 25 mm pa su vecina njih odobreni od ittf-a i veoma su brzi.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod spiral » 11.02.2012, 19:35

Poredjenje, Joola 2000 i Tibhar Smash - tibhar je mnogo brzi i manje prima spin.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod trille » 11.02.2012, 19:48

Slazem se s Profesionalcem, mi igramo na dva stola JOOLA QUATTRO, mislim da je debljina ploce 19 mm, i sto je sasvim solidan, a i izuzetno brz http://www.gametableshowroom.com/IVG2/Y ... 61631-.htm Mislim da su najdeblji JOOLA stolova oko 22 mm
trille

Pridružio se: 15.06.2011, 19:25
Reket: Reket: Drvo: Galaxy W6
Gume: FH: 729 Cream 2.2 mm
BH: 729 Cream 2.2 mm
Reket: Drvo:729 V6
Gume: FH: LKT Rapid Speed 2.0 mm
BH: 729 Cream 2.2 mm

Sledeća

Povratak na Oprema