Pomoccc.Navici se ili menjati?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomoccc.Navici se ili menjati?

Postod dusangaga » 11.01.2016, 21:56

Posle dosta godina sam se vratio stonom tenisu.Zavisnost je ravna kockarskoj.Kao klinac sam mladost ostavio na stolu.Trenirao sam i bio dobar mladi stonoteniser.Posle toga je usledila jako duga pauza zbog drugih sportova i sad me evo opet zagrejaniji nego ikad.Poceo sam da igram jako cesto sa reketima koje iznajmim.Jako brzo sam poceo da se vracam u forumu i usput da citam forume i biram sebi reket .Naravno ,posle toliko biranja covek obicno pogresi.Odabrao sam Gruba Carbon all+ i Tibhar Nimbus 2.0 gume.Jedva sam cekao da odem da probam,ali kad sam probao usledilo je veliko razocarenje.Imao sam utisak da bi lakse igrao sa daskom za secenje mesa :shock:Posle toga sam isao jos par puta,sve je bolje i bolje ali i dalje daleko od toga kakav je osecaj kad igram sa reketom koji mi je odgovarao. Da li bi mogao neko da me posavetuje da li se treba navici ili se to odmah oseti dal je nesto za tebe ili ne?
Unapred hvala
dusangaga

Pridružio se: 13.12.2015, 22:28
Reket: Grubba carbon all+

Re: Pomoccc.Navici se ili menjati?

Postod ivan » 11.01.2016, 22:09

Dodjes na neki turnir rekreativaca pa ces odmah videti jel tehnika problem ili je do reketa.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod dusangaga » 11.01.2016, 22:21

Igrao sam vec sa dosta ljudi i bio zadovoljan.Koristio sam neko staro drvo sa bajatim stiga gumama,onda neko sa DHS ,sa friendship i jos dosta toga.Sa svim ovim reketima sam oglicno igrao i osecao kao da sam oduvek igrao sa njima.Problem je sto je samo sa mojim reketom jako cudan osecaj.
A gde se igraju turniri u bg u?
dusangaga

Postod Isa » 12.01.2016, 02:02

A sta te konkretno muci? Brzo ti, lopte lete na sve strane, slabo rotira? Ja imam tibhar nimbus max i prezadovoljan sam, jedino sto mi se nije svidelo kako se guma ponasa posle 3, 4 prelepljivanja. Prvi put zalepljena je najbolja. Sutra mi stizu dve nove ko tvoje.
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod First » 12.01.2016, 12:10

Ocigledno mu odgovaraju gume koje imaju nizi ugao izbacaja, odlicno rotiraju kod serve i pimpla i ne reaguju toliko na dolazne rotacije. Sve karakteristike guma koje je naveo. Cim je uzeo evropsku gumu, eto problema. Samo se vrati na kineze i opet ce sve biti ok.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 12.01.2016, 13:04

pa kineske gume nemaju obavezno nizi izbacaj. H3 npr ima extra visok. Ne bih rekao da je problem u tome nego u skocnosti i brzini. Mozda je covek navikao da igra sa sporim i mrtvim reketima sa kojima mora vise da gura kroz loptu i kod kojih je veci dwell time, a sad sa karbonskim drvom i skocnim nimbus gumama lopta se odbija gde ona hoce pre nego uradi nesto s njom. To je je standardni problem prelaska na profi reket, i ja kad sam prvi put kupio reket nisam mogao da stavim loptu na sto.

@dusangaga: Kao sto rekoh dodji na turnir npr u nedelju 10h u pinki u zemunu pa ces videti gde si. Mozda budem tamo pa mogu da probam tvoj reket.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Isa » 12.01.2016, 14:04

Mialim da first drugacije gleda ugao izbacaja. Sto je kod njega nisko kod nas je visoko. Dusangaga je uzeo test tibhar gume,. Danas su i meni stigle. Mislim da se mnogi zeznu pa ih popreko nalepe i nekako su masne. 5 min sam prao gumu tek kad sam je odmastio dosla je na svoje. Veceras je isprobavam, mada sam ih i ranije probao na tudjem reketu i bile su dobre.
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod ivanr » 12.01.2016, 14:42

Gume su ti vrlo brže i imaju više spina od onih sa kojima si igrao. Prevelika je razlika. Ja bih ti savetovao da na isto drvo staviš kineske:- LKT Pro XP - 2.0mm ili max. Mekane su imaju odličan dwell time itd.
Korisnikov avatar
ivanr

Pridružio se: 03.10.2011, 10:13
Reket: Gionis Carbon All+
Palio Hadou 40+
Palio Hadou 40+

Postod dusangaga » 12.01.2016, 18:02

mislim da ste u pravu.sve lopte lete pravolinijski. ne dobijaju ni malo pada ka stolu.kontrola skoro kao da ne postoji.svaki udarac strepim gde ce zavrisit,dok sa drugim reketima lopticu saljem bukvalno gde zamislim. znam da bi bolje prosao sa kineskim gumama,ali namerno nisam hteo da ih uzmem da bi presao na e gume. mene sada zanima dal se moze navici ili sam neko ko treba da igra sa kinekim gumama?
dusangaga

Postod ivanr » 12.01.2016, 20:20

Nema veze što su kineske, ja sam samo savetovao pro xp jer su jeftine a jako pomažu u navikavanju na brže. Mogu i e, samo da su malo sporije sa većom kontrolom. Ako si pre trenirao sigurno ćeš se navići i na Nimbus samo malo više strpljenja.
Korisnikov avatar
ivanr

Pridružio se: 03.10.2011, 10:13
Reket: Gionis Carbon All+
Palio Hadou 40+
Palio Hadou 40+

Sledeća

Povratak na Oprema