Drvo za pocetnika defanzivca

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Drvo za pocetnika defanzivca

Postod MupKo » 12.07.2011, 17:19

Da ne uzurpiram dalje temu Koji reket za pocetnike? postavicu pitanje ovde.
Postoji mnogo tema po forumima koje se svode na ubedjivanje pocetnika ofanzivaca da ne kupuju najbrza karbon drva i ne znam kakve gume, ali malo informacija ima za pocetnike defanzivce. Pocetnik ofanzivac treba da krene od srednje brzih pa postepeno ka brzim drvima. Da li pocetnik defanzivac treba da krene od srednje brzih ka sporijima, ili od najsporijih pa postepeno kako napreduje da prelazi na brza? Mislim da je dilema zanimljiva.
I nesto konkretnije... Potrazio sam koja su to kod nas dostupna jeftina sporija drva. Molim iskusnije da daju svoje misljenje o njima. Unapred hvala.
BUTTERFLY
Matsushita Power Defence
DONIC
Testra AR
Defplay senso
Appelgren allplay
Waldner allplay
Persson power allround
JOOLA
Toni Hold White Spot
Chen Defender
Chen Weixing
Wing medium
Wing passion medium
Eagle medium
Rossi allround
MupKo

Pridružio se: 07.07.2011, 13:05

Re: Drvo za pocetnika defanzivca

Postod First » 12.07.2011, 18:00

Evo ti komb pa ima sa njom da sljapas kao lud. Drvo- Donic Defplay Classic Senso (70 grama) izuzetno fleksibilno, upija udarce, kontrola najvisa moguca. Ivan obozava ta senso drva zbog rupica odozdo :? :lol:

Gume- Donic Quattro A'conda Soft u debljini 1.8mm. Najvisa moguca kontrola i spin, reze k'o blesava. Bolju od ove komb za defanzivca neces naci a da nije preskupa. Bices prezadovoljan.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 12.07.2011, 18:58

Sto bi pocetnik uopste kretao kao defanzivac. Pocetnik je pocetnik, mislim da se krece od iste opreme, pa tek kasnije vidis da li ti vise odgovara ofanzivna ili defanzivna igra.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Torbaja » 12.07.2011, 19:05

Pa ako je pocetnik amater i ako mu se svidja taj nacin igre, drugo je treniranje i bavljenje stonim tenisom.
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Postod marko.games » 12.07.2011, 20:52

Pocetnik treba u svakom slucaju da prvo nauci sve udarce, pa tek onda da uzima specijalizovanu opremu. Ali ako si bas navalio...mnogi defanzivci sto ih znam hvale Matsushita drvo i tibhar super defense 40 gume koje sam probao(tacnije soft) i ima odlican spin i kontrolu a malu brzinu sto zna da bude nezgodno :)
At any moment, you have the ability to
dramatically change any area of your life, or
follow your heart's deepest desires. It's yours to
create, any way you want it.
marko.games

Pridružio se: 07.06.2011, 22:57

Postod djordjestanic » 13.07.2011, 00:46

marko.games je napisao:Pocetnik treba u svakom slucaju da prvo nauci sve udarce, pa tek onda da uzima specijalizovanu opremu. Ali ako si bas navalio...mnogi defanzivci sto ih znam hvale Matsushita drvo i tibhar super defense 40 gume koje sam probao(tacnije soft) i ima odlican spin i kontrolu a malu brzinu sto zna da bude nezgodno :)

Ti još nemaš dozvolu da daješ savete o tome ko šta treba da koristi od opreme. Uzdrži se....

Sve što treba reći povezano je sa kvalitetom igrača.

Početniku je baš svejedno sa čime igra. Naravno, ako se uči da bude lovac onda na jednoj strani mora imati materijal i naučiti da okreće (tvidluje) reket.

Početnik ili majstor uzmeš ono što im aigrač kojeg bi da imitiraš. U tvom slučaju recimo Britka igra sa T05 (mislim da je max!) + Feint II ne ynam sa kojim drvetom igra.

Znam i još nešto. Na treningu ja obavezno igram desetak minuta odbranu. Ako protivnik nije super spiner nema šanse da me probije a igram sa superofanzivnom kombinacijom. Trening je čudo.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod marko.games » 13.07.2011, 03:00

Djordje, moram da ti priznam da si me na kratko iznervirao komentarom, ali sam brzo ukapirao da je ovo samo forum i da ne treba da se nerviram zbog toga jer se na svakom forumu uvek nadje neki mozak operacije koji sve najbolje zna( ne kazem da ne znas, daleko od toga, ali je komentar stvarno suvisan ). Ja coveku nista pogresno i lose nisam rekao, na kraju krajeva i da jesam to je moje misljenje (sto je subjektivna stvar, nesto nekome odgovara, a nekome ne), koje sve i da je pogresno(a u ovom slucaju nije pogresno) nije zlonamjerno...

Molim te da mi pojasnis ovaj deo tvoje poruke, i da mi kazes tvoje misljenje u vezi toga sta treba Mupko da uradi. ( Pod ovim da prvo treba da nauci sve udarce sam mislio da treba da ih nauci sa nekim recimo all drvetom i npr. srajverima, a pod specijalizovanu opremu(koju treba da uzme kad nauci osnove i kad vidi sta mu odgovara; ja sam npr. znao sve udarce i nekako sam uvek igrao odbranu sve dok nisam ukapirao da mi mnogo bolje lezi napad) - materijal, karbonska drva itd., ako si pogresno shvatio )

Početnik ili majstor uzmeš ono što im aigrač
kojeg bi da imitiraš. U tvom slučaju recimo
Britka igra sa T05 (mislim da je max!) + Feint II
ne znam sa kojim drvetom igra.

p.s. tek sad videh ovo 'da nemam dozvolu', od kad to treba da se dobije dozvola za odgovaranje na pitanja sa foruma i gde si ti dobio tvoju, pa da je i ja izvadim ?
Poslednji put menjao marko.games dana 13.07.2011, 03:10, izmenjena 3 puta
marko.games

Postod filip » 13.07.2011, 03:05

Marko, ne treba da se primas. Djordje se samo tako izrazava. Covek je kompjuteras, a kad sedis za kompom 10 i vise sati dnevno, oce da se izgubi osecaj za komunikaciju. To je njegov stil i to tako prihvati...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod marko.games » 13.07.2011, 03:15

i ja sedim dosta za compom(ne racunam social networks) pa nisam nista izgubio osim mozda vid malo.
nesto je zabagovalo, pa je poruka malo neuredna, molio bih moderatora da to sredi jer ne moze da se menja vise od tri puta.
marko.games

Postod MupKo » 13.07.2011, 07:07

First, hvala na savetu.
Vladojica je napisao:Sto bi pocetnik uopste kretao kao defanzivac. Pocetnik je pocetnik, mislim da se krece od iste opreme, pa tek kasnije vidis da li ti vise odgovara ofanzivna ili defanzivna igra.

Izvinjavam se što nisam preciznije definisao termin početnik. Naravno da neko ko prvi put igra nije još ni ofanzivac ni defanzivac. Mislim na početnika koji igra nekoliko godina amaterski i povremeno. Ili nekog ko trenira npr. 6 meseci ili tako nešto.
Marko, hvala na savetu.
Đorđe, ne pratim profi stoni tenis, tako da nemam igrača koga bih da imitiram, jednostavno sam spontano razvio odbrambeni stil.
MupKo

Pridružio se: 07.07.2011, 13:05

Sledeća

Povratak na Oprema