Novi ili stari lepak ?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Novi ili stari lepak ?

Postod Moso » 13.09.2012, 12:45

Juce je prijatelj porucio drvo Primorac all/off- na koje ce lepiti nove (nekoriscene) Sriver gume. Drvo je narucio sa sajta Markop-a a ujedno je kupio i sledeci lepak : http://www.butterflymarkop.info/detaljnije.php?id=76 (FREE CHACK )

Na sajtu ne pise da li se radi o novom ili starom tipu lepka tako da nismo sigurni da li ce ovim lepokom moci da se lepi stari tip Sriver guma koje on ima. Prodavac mu je rekao da moze ali ja nisam bas siguran u to pa molim za strucno misljenje.

Hvala.
Korisnikov avatar
Moso

Pridružio se: 26.07.2012, 13:49
Reket: drvo : Butterfly Oh Sang Eun
fh: Yasaka Rakza 7 Soft max
bh: Yasaka Rakza 7 Soft max

Re: Novi ili stari lepak ?

Postod Jovan » 13.09.2012, 12:57

Ovo ti je novi lepak, regularan. Mogu njime da se zalepe ove gume i nije potrebno da se stalno prelepljuju.
Druga je prica sto je sriver stekao slavu u kombinaciji sa starim lepkom, ali i sa ovim radice pristojno. Ovako zalepljen smatrace se regularnim reketom.
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod zhang jike » 13.09.2012, 13:06

Lepak je nove tehnologije, a gume stare. I meni je receno da se sa novim lepkom mogu lepiti i gume stare tehnologije i da ce imati isti efekat kao i nove gume, tj. ne moraju se prlepljivati pre svakog treninga kao sto je bio slucaj sa starim lepkom.
Slobodno lepite sa tim lepkom i posle 10 - 15 dana napisi nam ovde kakvi su utisci, tj. dali guma odbija ko da je prelepljivana starim lepkom
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod milantra » 13.09.2012, 13:29

Moso je napisao:Juce je prijatelj porucio drvo Primorac all/off- na koje ce lepiti nove (nekoriscene) Sriver gume. Drvo je narucio sa sajta Markop-a a ujedno je kupio i sledeci lepak : http://www.butterflymarkop.info/detaljnije.php?id=76 (FREE CHACK )

Na sajtu ne pise da li se radi o novom ili starom tipu lepka tako da nismo sigurni da li ce ovim lepokom moci da se lepi stari tip Sriver guma koje on ima. Prodavac mu je rekao da moze ali ja nisam bas siguran u to pa molim za strucno misljenje.

Hvala.

Koja je cena lepka i koja je količina lepka u pitanju?
Pozdrav.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod ivan » 13.09.2012, 15:28

zhang jike je napisao:Lepak je nove tehnologije, a gume stare. I meni je receno da se sa novim lepkom mogu lepiti i gume stare tehnologije i da ce imati isti efekat kao i nove gume, tj. ne moraju se prlepljivati pre svakog treninga kao sto je bio slucaj sa starim lepkom.
Slobodno lepite sa tim lepkom i posle 10 - 15 dana napisi nam ovde kakvi su utisci, tj. dali guma odbija ko da je prelepljivana starim lepkom

Ko ti je to rekao? Kakav efekat od novog lepka?? Olako savetujes coveka da lepi tim lepkom a sam si gore napisao da to nikad nisi probao nego da 'su ti rekli...'
Moso, prodavac ti savetuje da lepis da bi ti prodao i lepak, to je jedini razlog. Svaki lepak ce da drzi gumu na reketu, i do 10 godina verovatno. Novi koristi za nove gume. Za stare gume ako ti je cilj da ne spadne s reketa lepi cime oces, ako ti je cilj da guma bude kakva treba, lepi starim. Stari lepak kupi u nekom klubu ili nek ti oni zalepe. Ako bi zalepio novim lepkom guma bi ti bila veoma tvrda u pocetku, nakon nekoliko treninga bi malo omekanila, ali i dalje ce biti sporija i tvrdja nego da si je zalepio starim lepkom.
U stvari mislim da vec imamo ovakvu temu pa cu da ih sastavim...samo da je nadjem.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod First » 13.09.2012, 16:06

Evo ja da dam lični primer. Dok sam lepio Mambo H (koja je pravljena za stari lepak) novim lepkom, kao što Ivan reče, bila je tvrda u početku, pa malo omekšala, ali je spin bio jako slab, a o brzini da ne govorim. Kada sam istu gumu zalepio starim lepkom (pre toga skinuo novi, da ne bude zabune), guma kao da je oživela. "Napila" se lepka da to nije normalno, jedva sam joj istrgao lepak iz ruku, umalo celu bočicu da mi potroši :) Sundjer je lepo nabubrio, guma je poprilično otežala, ali je osećaj bio, mmm, prava mala raketa. Spin, brzina, baš onakvi kakvu inače ova guma ima po specifikaciji. Dakle, velika razlika. Mana je što guma postane teža, jer sundjer popije sav lepak, ma koliko stavili, a što više staviš, sve je brža, a zvuk kao bičem da udariš kad ošineš lopticu :) Posle par dana, guma postane dosta lakša i mora se opet prelepiti. Ne treba preterivati sa prelepljivanjem. Ja sam je jedno vreme prelepljivao na mesec dana, ali kad je prelepljujem, stavim poprilično lepka na nju i sve ok.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 13.09.2012, 16:22

Stara tehnologija guma - stari lepak.

Nova tehnologija guma (tensor) - novi lepak.

Jednostavno.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Moso » 13.09.2012, 18:55

milantra je napisao:
Moso je napisao:Juce je prijatelj porucio drvo Primorac all/off- na koje ce lepiti nove (nekoriscene) Sriver gume. Drvo je narucio sa sajta Markop-a a ujedno je kupio i sledeci lepak : http://www.butterflymarkop.info/detaljnije.php?id=76 (FREE CHACK )

Hvala.

Koja je cena lepka i koja je količina lepka u pitanju?
Pozdrav.

Stvarno ne znam druze, kao sto rekoh ovo je narucio moj drug a ne ja, videcemo sutra kada bude stigla posiljka.
Ja sam mu takodje savetovao da kupi stari lepak ali ga je prodavac ubedio da i sa novim moze da lepi (verovatno samo da bi mu prodao).
Nego, ako jednom zalepi sa novim lepkom, da li kasnije moze da prelepi iste gume starim lepkom ?
Korisnikov avatar
Moso

Postod zhang jike » 14.09.2012, 01:41

ivan je napisao:
zhang jike je napisao:Lepak je nove tehnologije, a gume stare. I meni je receno da se sa novim lepkom mogu lepiti i gume stare tehnologije i da ce imati isti efekat kao i nove gume, tj. ne moraju se prlepljivati pre svakog treninga kao sto je bio slucaj sa starim lepkom.

Ko ti je to rekao? Kakav efekat od novog lepka?? Olako savetujes coveka da lepi tim lepkom a sam si gore napisao da to nikad nisi probao nego da 'su ti rekli...'
Moso, prodavac ti savetuje da lepis da bi ti prodao i lepak, to je jedini razlog. Svaki lepak ce da drzi gumu na reketu, i do 10 godina verovatno. Novi koristi za nove gume. Za stare gume ako ti je cilj da ne spadne s reketa lepi cime oces, ako ti je cilj da guma bude kakva treba, lepi starim. Stari lepak kupi u nekom klubu ili nek ti oni zalepe. Ako bi zalepio novim lepkom guma bi ti bila veoma tvrda u pocetku, nakon nekoliko treninga bi malo omekanila, ali i dalje ce biti sporija i tvrdja nego da si je zalepio starim lepkom.
U stvari mislim da vec imamo ovakvu temu pa cu da ih sastavim...samo da je nadjem.

Prva stvar stare gume se mogu lepiti novim lepkom i da postignu efekat kao nove gume (igrao sam takvim reketom) to je sto posto tačno (upitanju je nimbus guma, to znam pa mogu i da napisem), ali ne znam o kom se lepku nove tehnologije radi (mislim da je bas ovaj butterfly ali nisam siguran)
Druga stvar rekli su mi u markopu i za razliku od tebe nemam bas povrsno misljenje o njima (dosadasnja iskustva su mi bila ok). To sto su mi rekli oni vise mi znaci nego sto ces napisati ti (bez ljutnje) i ne verujem da ce se toliko poniziti da lazu coveka za 1500 din. koji je kod njih ostavio 20-30e za dasku i ako je uzeo gume jos jedno 50, pa i da nije uzeo nista smejurija bi bila da se toliko ponize. P.s. Markop verovatno ima i stari lepak
Treca stvar postoji novi lepak koji ima namenu samo da zalepi gumu i nista vise (ovaj lepak sa slike ne spada u tu kategoriju) tako da je bilo ko od vas mogao da ima iskustva sa takvim lepkom neznajuci to !

Moso kao sto sam vec bio napisao ja licno takva iskustva nisam imao ali verujem u ono sto sam cuo u markopu. U svakom slucaju ta i bilo koja druga stara guma mnogo bolji efekat ima sa starim lepkom, ali tu su i mane. Pre svega litar lepka ce ti se potrositi za mesec i po, dva (doduse zavisi koliko cesto igras). Zatim svakim novim lepljenjem reket postaje tezi i naravno da se gubi onaj stari osecaj koji je vazio za lagani reket (profesionalci nisu imali taj problem (govorim o nasim superligasima)jer im je guma trajala oko 10 dana). Takodje ukoliko redovno prelepljujes a neces baciti gumu za 10 dana tu je i skidanje lepka sa gume koje je jako tesko kod starog lepka i koje ume gadno da osteti gumu. Ovo sto sam napisao u ovom pasusu sam licno prosao !

E sad druze ukoliko ti nije potrebno redovno prelepljivanje tj. nece to mnogo uticati na tvoju igru onda gume mozes lepiti sa novim lepkom, jer i ukoliko su te zajebali i ne dobijes efekat ko da su u pitanju nove gume ne mari jer efekat starog lepka nije duzi od 24 casa (ni toliko).

Zapravo jedino sto mi se svidja kod novog lepka jeste to sto cuva gumu ! Moj sparing parner je joola energy extra prelepio tri puta za godinu dana koliko je igrao sa njima (bas sa ovim lepkom), a ja za to vreme promenio tri para nimbusa i nzm koliko litara starog lepka :shock:

Zaista nebih voleo da se slepo drzis ovoga pa da se mozda zajebes ali bojim se da sam u vecini u pravu !
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod Moso » 14.09.2012, 05:57

Hvala zhang jike na veoma detaljnom pojasnjenju.
Korisnikov avatar
Moso

Sledeća

Povratak na Oprema