Koji reket za pocetnike?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji reket za pocetnike?

Postod spiral » 07.07.2011, 22:20

MatsushitaPowerdefence 25e i uzmes neke sporije RITC gume po 10e komad, moze i Dr.Evil da nerviras protivnike.
Korisnikov avatar
spiral

Pridružio se: 26.06.2011, 08:49
Reket: TBS+Tenergy05 FH 2.1 + Sriver G3 FX BH 1.9
Joola Chen Def + 755 + LKT XP Pro

Postod MupKo » 08.07.2011, 09:12

Torbaja, ja baš i ne obilazim turnire, daleko sam ja od tog nivoa, ali u svakom slučaju hvala na ponudi.
Spiral, upravo to je jedna od kombinacija o kojoj razmišljam. Voleo bih da probam te trave, video sam Dr Evil i 755 po 10 evra, zvuči zanimljivo.
Filipe, ne bih se složio da od toga nema sporije, šta je onda sa defanzivnim drvima, travama itd.
MupKo

Pridružio se: 07.07.2011, 13:05

Postod ZoranV » 08.07.2011, 12:50

Dr Evil spor ox ali spin...nije neki...guma nastala od antispin gume samo prevrnuta na bombice...
755 trava, brza...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod MupKo » 09.07.2011, 11:09

Hvatljive gume sa mekim sundjerom, trebalo bi da daju malu brzinu, a dobar spin i kontrolu:
Butterfly Tackiness Chop
Joola Topspin C
Donic Slice 40
Donic Quatro D Aconda Soft
Medjutim, pošto bih ja nešto jeftinije, da li neko ima iskustva sa:
Butterfly Flextra
LKT Pro XP
Joola Turbo
Donic Solo
Donic Twingo
MupKo

Postod Jovan » 09.07.2011, 15:39

MupKo, MupKo!
Nijedna guma nece ti sama po sebi resiti problem. Uvek mozes biti nezadovoljan necim.
Gume koje si imao bile su sasvim pristojne za tvoj nivo, mozda ti je drvo za sada bilo prebrzo. Ili nisi umeo da kontrolises kineske gume (malo drugaciji pokreti i dodir loptice nego gotovim reketom koji si imao i koji je sasvim pristojan za pocetnike). Ne bih da savetujem previse, ali "trave" imaju sasvim drugaciju igru i ne zuri sa njima ako nisi uspeo da ovladas prethodnim gumama, a nemas nikoga da ti pomogne. Toliko za sada.
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod filip » 09.07.2011, 15:47

Mozda da probas joola drum cwx
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Vladojica » 09.07.2011, 20:07

MupKo je napisao:Medjutim, pošto bih ja nešto jeftinije, da li neko ima iskustva sa:
...
LKT Pro XP
...

LKT Pro XP, to je jedna em mekana, em lepljiva guma, pa je spora ko djavo, meksa od Srivera. Kad je nova, pa bacis lopticu na nju, ona se zalepi. Ali ta pocetna lepljivost se izgubi brzo. Posle je jos dugo onako srednje lepljiva.

Ako je stavis na neko sporije drvo bice prilicno sporo. Al za pimplanje je ekstra, posto nece loptica mnogo da odskace cak i kada pogresno procitas spin.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod MupKo » 09.07.2011, 20:15

Jovane,
Hvala na brizi, ali nemaš razloga. U potpunosti delim tvoj stav da je tehnika vazna a ne reket. Ali, prilika je iskrsla. Brat je slomio reket, on ce uzeti ovaj, ja biram novi. Zašto to ne iskoristiti?!
Mislim da mi je prvenstveni problem ta kineska guma, jer mi bolje lezi Focus, koji je kao imitacija japansko evropskih guma, nego 729 fx koji je prava kineska guma. Iako imam Focus sa 2mm, a 729fx sa 1,5mm sundjerom, Focus bolje kontrolišem. Kod fx mi jako smeta ta tvrdoća, tačno je osetim pri igri.
Filipe,
mislim da i drum ima tvrdji sundjer, ako sam dobro video.
MupKo

Postod filip » 09.07.2011, 23:06

Ako ti vec Focus odgovara, zasto bi trazio nesto drugo. Stavis 2 komada, deblji na fh, tanji na bh i Bog da te vidi...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Sale » 10.07.2011, 01:33

:) Mirko,kada sam pre 3 godine sa fabrickog btf. presao na profi opremu i kupio prvu dasku i nove gume,na bhd. sam stavio LKT pro xp.Na dasci Waldner allround sam godinu dana bio zadovoljan dok mi daska nije postala spora posle sam je zalepio na btf Timo Bool all+ brze drvo ali sam gumu posle par meseci skinuo i nikad vise na nju,iz mog iskustva:guma je ne potrosiva veoma dugotrajna Vladoica je malo preterao da kada je nova bacis lopticu a ona se zalepi za gumu ali samo malo preterao,i sa godinu dana starom gumom sam mogao da reketom pritisnem lopticu o sto i da je zatim podignem a ona zalepljena za gumu.Jeftina je i mozes da je uzmes pa da ti ne bude zao kad je posle bacis,sa njom igra Krstic na fhd,na bhd ima anti spin.Mene je u pocetku odusevljavala jer protivniku zbog svoje lepljivosti i mekog sundjera salje vijugave i jako niske a i propadajucje loptice,ali sam posle shvatio da me je prikovala za sto,dok si za stolom ok a se malo odmaknem nista ne slusa.Pozdrav probaj je ali oprezno. ;)
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema