@ajkula321
E s*anje.... Sad ne znam šta da te posavetujem. Ako uzmeš ispod 1.8mm, onda obavezno koriti stari lepak, malo ćeš je boostovati, pa stvar neće biti tako crna. Mislim, ne znam, šta želiš postići debljinom? Guma sama po sebi nije brza, ako želiš dobru kontrolu, onda mošeš uzeti i manje debljine radi vežbe. Najbolja je 2.0mm debljina to potpisujem i slobodno tu debljinu lepi novim lepkom (sve gume možeš lepiti novim lepkom bile stare ili nove), jer ako ih lepiš starim, moraćeš da se zezaš oko prelepljivanja, što mene izludjuje, a efekat koji dobiješ, je malo veća brzina, koja nije toliko primetna, niti je guma živahnija. Lepio ja i starim i novim lepkom, pa znam. Odavno sve gume lepim novim lepkom, neću da se smaram i razmišljam o prelepljivanju, niti da mi otpadaju gume, ako nisam stavio zaštitnu traku koja pridržava gumu koja je zalepljena starim lepkom i koji se osušio, da ne padne. Savetujem ti da probaš LKT PRO XP (tu kreni od max debljine, pa na dole, šta imaju, a imaju je sigurno, ali nemoj ići ispod 1.8mm). Jedina zamerka te gume je što je dosta lepljiva (mada ljudi tu prave malu grešku). Ona ima potpuno drugu vrstu lepljivosti od Friendship-a. To je više kao bolja hvatljivost, guma bukvalno ščepa lopticu za sebe, ima izuzetno mekan sundjer, zatim tu lepljivost, bolje rečeno hvatljivost i spin je nenormalan. Takodje poseduje dobar mehanički spin, kao i Tenergy

. Šalu na stranu, dobra guma, meni u blagoj prednosti u odnosu na Friendship, jer je prvenstveno lakša i to mnogo, bolji spin i kontrola, a što se tiče brzine, tu su iste. Kao i kod Friendship-a, ta lepljivost vremenom opada i kvalitet spina se gubi. Jedina mana je što je moraš čistiti posle svakog igranja, jer će se sve živo nalepiti na nju prvih desetak igranja, dok se malo ne smanji ta lepljivost, kao i kod friendship-a. Ima još jednu prednost kao i kod Friendshipa, ali to ću napisati u Djordjetovom odgovoru

@djordjestanic
Djordje, naravno da neko ko igra stalno sa Tenergyjem, neće biti zadovoljan ni jednom gumom, pogotovo ne gumom koja je 5 puta jeftinija od Tenergyja. Odavno je poznato da kvalitet odredjuje cena (uglavnom je tako, mada i marketing tu igra veliku ulogu, ali je uglavnom globalno gledano to pravilo ispravno), tako da i iz toga izvuci neke zaključke. Ono u čemu se moraš složiti je, da je kontrola jako dobra, spin takodje, samo što je za tvoje standarde jako spora, jer je opet uporedjuješ sa Tenergyjem, a ona tu ne može da se poredi. Ali sigrno nije bilo loptice koju nisi mogao da staviš na sto i to na bilo koje mesto stola, gde si poželeo. Blok igra je sjajna sa njom, pimpl takodje, a sad na red dolazi njeno glavno oruzje, tj. glavno oružje svih kineskih guma. Što je više istrošena, ona je bolja

Za razliku od drugih guma, koje kad se istroše, više guraju lopticu pri udarcu, nego što odrade čist udarac koji ste želeli, ove gume prave takve nepravilne putanje da je to nenormalno. Postaju nešto poput mešavine trave, antispina i normalne gume. Ni sam ne znaš kakvu će rotaciju dati. Najteže je igrati protiv takvih guma. Dakle vrlo su dugotrajne i kad se istroše ne treba ih menjati, jer uprava tada počinje zabava