Pozdrav svima. Ova tema je dosta duga, ja bih se nadovezao na priču sa početka teme. Ako admin misli da ovde nije adekvatno mesto za ovo, molim ga da premesti post u novu temu.
Želim da podelim moje iskustvo o izboru reketa sa ostalim početnicima, a iskusnije zamolim za savet.
Igram amaterski. Počeo sam naravno sa pijačnim reketom za 200din, a kad sam se zainteresovao kupio sam Joola Roskopf Smash gotov reket. Toplo ga preporučujem amaterima početnicima. Skromnih performansi, izdržljiv (nemilosrdno testirano

) i trajan. Spor, kako i treba za početnika, daje određen spin i odličnu kontrolu. Posle oko godinu dana, došlo je vreme za promenu. Sada sam već imao određeni stil-defanzivni. Push sa puno backspina (neko je to na ovom forumu nazvao seckanje) kao osnova.
Poslušao sam savete da uzmem neku univerzalnu (allround) kombinaciju i kupio Butterfly Timo Boll OFF- sa Frienship 729 fx 1,5mm i Friendship Focus I 2mm. Kombinacija je trebala da izgleda ovako-malo brzi reket i malo sporije gume daju srednju brzinu (ALL). Sporije i puno spina na bh za seckanje, a brze na fh za napad. Rezultati su bili sledeći-729fx neupotrebljiva za bh, slaba kontrola, nikakav osećaj, tvrda kao kamen, loptica ide jako visoko. Focus bolji za seckanje, ali je opet ta loptica visoka. Ako menjam ugao reketa da je spustim, onda je spin slab. Dakle, seckanje neupotrebljivo. Serve slično kao seckanje. Napad na fh bolji nego pre, ali ipak prebrzo za mene. Za napad mi rade obe. Najpozitivnija stvar odličan bh blok sa Fokusom.
Moj zaključak-ono što je allround za iskusnog igrača i nekog ko trenira, je napadačko za nekog ko je početnik i amater. Dodatna napomena-kineske gume sa tvrdim sundjerom (729fx) nisu adekvatne za početnike. Ovaj reket prepuštam bratu koji je napadač, a ja cu uzeti nešto sporije i mekše.
Molim vas za savet šta da uzmem, dakle da bude sporije, sa dobrom kontrolom i puno spina, zgodno za seckanje. I što jeftinije naravno, ipak je to samo za zezanje.