Koji reket za pocetnike?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji reket za pocetnike?

Postod Reljko » 25.12.2014, 22:26

Dogovorio sam se sa drugarom da mi donese opremu iz Hrvatske.Mislim da se svelo na ovu kombinaciju:

http://www.yasaka.hr/index.php?productID=133

http://www.yasaka.hr/index.php?productID=63

Da li je neko od vas koristio ove gume i kako ste zadovoljni sa njima?
Koju debljinu guma uzeti?
Reljko

Pridružio se: 20.12.2014, 21:17

Postod Laki » 26.12.2014, 10:47

Ovo ti je odlicna "allround" kombinacija, sa fenomenalnom kontrolom i odlicnim spinom. Malo je sporija za neku takmicarsku napadacku igru, ali za nekog ko se rekreativno bavi stonim tenisom, ovo je "avion". Ako je sve original, kvalitet je vrhunski. Razlika izmedju ove kombinacije i reketa "sa kioska", je nebo i zemlja. Slobodno uzmi 2.0 mm debljinu sundjera. Jos samo da ti napomenem da su ovo gume starije generacije i predvidjene su da se lepe sa starim lepkom.

Pozdrav i uzivaj u novoj opremi.
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Postod Bulldogs » 24.01.2015, 16:29

Rekreativno se bavim stonim tenisom. Zelio bih sebi da kupim solidan reket. Citao sam na forumima da su mnogo bolji i povoljniji ovi sto kupujem u dijelovima. Ja sam iz Republike Srpske i to kod nas ne vjerujem da postoji. Dolazim cesto u Novi sad i zato bih vas molio da mi kazete gdje mogu kupiti? I sta mi preporucujete da kupim. Budzet mi je oko 40€. Unaprijed hvala. Aleksandar
Bulldogs

Pridružio se: 22.01.2015, 23:45

Postod spinmaster » 25.01.2015, 00:59

Najbolje za pocetak uzmi dobar polovan sklopljen reket nego neki kupovni "sa kioska" jer je ogromna razlika i u kvalitetu i guma i drveta. Taj polovan reket koji budes kupio ce sigurno bolje da izvede svaki udarac i potez nego neki kupovni.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Bulldogs » 25.01.2015, 12:11

Mozes li mi reci neku radnju u NS gdje se prodaju? Ili neki link?
Bulldogs

Pridružio se: 22.01.2015, 23:45

Postod ugalj » 25.01.2015, 12:56

Poz teniseri!

Davno (pre 15ak god.) sam trenirao ST par godina. Kompletan sam igrač - školski. ;) Nedavno je vlasnik teretane koju obilazim na moj nagovor, kupio sto za ST i sad pikamo već preko dva meseca. Mečevi su sve atraktivniji, oseća se napredak i povratak kontroli, preciznost i dužina poena su stasavali uporedo; ali naši reketi nikako. :) Upravo zbog toga sam i posetio ovaj forum nadajući se da će te mi pomoći oko odabira reketa.
Nosim se mišlju da pazarim gotov reket do 30ak evra. Sklopljeni polovni reketi me ne interesuju jer na slikama u oglasima ne mogu videti niti osetiti potrošenost guma.
E sad, u opticaju su par komada:
http://butterflymarkop.com/product/timo-boll-black/
http://www.takolako.rs/user/reketi-za-s ... 0/item.jsp
http://www.kupujemprodajem.com/Joola-Ro ... d=26001207

Unapred zahvalan na odgovoru. Naravno, neću se ljutiti i na dodatnim predlozima. Poz!
ugalj

Pridružio se: 06.01.2015, 13:56

Postod Pedja » 25.01.2015, 15:54

Zavisi,voliš li da igraš top spin?..ili više voliš,onako,krvnički da je zarežeš,pa da je narotiraš?Kakav si sa preuzimanjem? :D
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Jovan » 25.01.2015, 16:24

Prijatelju, pročitaš li pažljivije celu ovu temu, uz malo selekcije možeš naći odgovor na ono što te interesuje.
Ovo sasvim razumem:
ugalj je napisao: Sklopljeni polovni reketi me ne interesuju jer na slikama u oglasima ne mogu videti niti osetiti potrošenost guma.

ali, niko ne garantuje da ovi reketi koji su novi nisu stari jer na skladištu stoje godinama, a gume na njima mogu da izdaju pre nego solidno očuvane polovne. Naravno, možda i potraju, ko će unapred znati.
Za rekreativnu igru sa drugarima poslužiće bilo koji od njih (mislim da sam sa prvim i poslednjim od nabrojanih nekada ranije lupio par setova kod jednog poznanika, ovaj srednji nisam nikada video van omota).
Za malo ozbiljniju i bolju igru (ako postoji potreba za njom) na duže staze ipak je bolji dobar polovan reket. Kada dotraje, ostane dobro drvo, kupe se odgovarajuće gume.
Prelistah na brzinu berzu, ono što mi izgleda interesantno - da je olraund (da nije ni prebrzo ni presporo, već srednje brzine), da nisu gume previše istrošene (ove deluju veoma dobro, sigurno izdržljivije nego kod novog gotovog reketa) jeste
viewtopic.php?f=9&t=3048
i to je zmaj kombinacija u odnosu na navedene gotove.
Ima i drugih dobrih, ali su malo (ili više) prebrzi. Na nekima su i gume malo istrošenije.
Ali, naravno, to je samo moje mišljenje. U domenu preporuke za gotove, mislim da nema velike razlike (barem za prvi i poslednji), prvi možda malo jači sa spinom (dok gume vuku), drugi malo lakši da se kontroliše, kao što rekoh - za igranje sa drugarima nije značajna razlika.
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod Pedja » 25.01.2015, 16:47

Jovane,svaka čast za odgovor ali i svaka čast za spin čuvenom gumom Wakaba (br.1) :eek:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ugalj » 25.01.2015, 18:49

Prvo hvala svima na odgovoru, a Jovanu dodatan + za iscrpnost. :)

Kakav mi je stil igre, hmmm... Recimo da se branim i režem do prve prilike za spin. Nije mi stran ni kontra spin. :) Po mom mišljenju treba mi jaka spin guma srednje brzine i odbrambena guma koja anulira rotaciju. :)
ugalj

Pridružio se: 06.01.2015, 13:56

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema