Koja guma je najsličnija kupovnim reketima

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koja guma je najsličnija kupovnim reketima

Postod peperp » 14.08.2012, 21:46

Đorđe, mislim da ćeš sa gumama koje tražiš dobiti ali i izgubiti na nakim stvarima! I ja sam se nosio tom mišlju (nekad), ali sam odustao. Međutim, ono o čemu sam ja razmišljao je malo skuplja, a mnogo bolja varijanta (bar po mom mišljenju). Dakle: kupiš klasik - Sriver, Mark V ili Donic Coppa (obična) ali u debljini 1,5 mm i zalepiš novim lepkom. Gubiš na brzini (sa debljinom i novim lepkom - jer su one pravljene u eri speed-glue-a), samim tim dobijaš kontrolu a spin ostaje isti! Sve tri gume, bar koliko se sećam, slično reaguju na dolazeći spin i imaju sličan ugao bacanja. (Ja i trenutno imam jednu Donic Coppa, ali 2,1 mm i mnogo mi se sviđa igra sa njom). Pozdrav!
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Pridružio se: 31.10.2011, 14:09
Reket: Drvo: Killerspin Diamond CQ
FH: Andro Rasant PowerGrip 1.7
BH: Andro Rasant Turbo 1.7

Postod peperp » 14.08.2012, 22:52

Zaboravih, ti ćeš navodno sa tom kombinacijom koju tražiš dobiti na nekakvoj sigurnosti, možda u ravnim udarcima ili možda u bloku ali kada trebaš izvući recku spinovima ili odigrati flip - tu će nastati problemi, dok sa ovom kombinacijom koju ti ja predlažem toga neće biti! Pozdrav još jednom!
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Postod moravac » 15.08.2012, 07:31

peperp je napisao:Zaboravih, ti ćeš navodno sa tom kombinacijom koju tražiš dobiti na nekakvoj sigurnosti, možda u ravnim udarcima ili možda u bloku ali kada trebaš izvući recku spinovima ili odigrati flip - tu će nastati problemi, dok sa ovom kombinacijom koju ti ja predlažem toga neće biti! Pozdrav još jednom!

Ali ima jedan problem kod bloka. Odskok kod Mark V je skoro duplo veći nego kod Butterfly Addoy ili Butterfly Panasia....
moravac

Postod moravac » 15.08.2012, 07:38

Pardon piše se " Pan Asia - X"
moravac

Postod peperp » 15.08.2012, 08:35

Dobro, ali mislim da sa tim gumama više gubi. Može da stavi Sriver FX 1.5 mm. Dobiće sve samo brzinu ne (počelo je i da se rimuje)! Igrao sam sa raznim gumama i vrlo brzo se prilagodi položaj ruke u bloku u zavisnosti od ugla gume...
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Postod ivan » 15.08.2012, 08:45

Prenemaze se Stanic malo, ne verujem da ce biti nesto od toga, ne ide jeftina guma na skup reket. :D
Ali neka tanja klasicna guma, recimo sriver 1.5 daje dosta dobru kontrolu na bh, probao sam ga na reketasevom bivsem reketu TB 5000, to je vrlo brzo drvo, a mozes pljasnuti kroz spin lako, pimplati, blokirati. Nema katapulta od gume pa imas vecu slobodu pokreta. A posto je tanka ne dodaje mnogo tezine, sto je vrlo bitno.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Pedja » 15.08.2012, 09:22

ivan je napisao:Prenemaze se Stanic malo, ne verujem da ce biti nesto od toga, ne ide jeftina guma na skup reket. :D
Ali neka tanja klasicna guma, recimo sriver 1.5 daje dosta dobru kontrolu na bh, probao sam ga na reketasevom bivsem reketu TB 5000, to je vrlo brzo drvo, a mozes pljasnuti kroz spin lako, pimplati, blokirati. Nema katapulta od gume pa imas vecu slobodu pokreta. A posto je tanka ne dodaje mnogo tezine, sto je vrlo bitno.

Ne prenemaže se Stanić,nego mu ćale bio ložač :wink:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod gimi » 15.08.2012, 13:28

A koje bi bile karakteristike takve gume?

spora, bez katapulta, ne zadaje veliku rotaciju, nije osetljiva na dolaznu rotaciju... nesto na toj liniji?

Ako je tako, meni svaka "normalna" guma bez katapulta i sa tanjim sundjerom, nakon godinu dana igranja, deluje kao dobar kandidat. :)
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod djordjestanic » 15.08.2012, 21:36

Igrao sam ja i sa gumom od 5€ (802 OX) tako da cena nema nikakve veze.

Moj igre se zasniva na "kompletnosti". Puno poena pravim bekendom. Meni ova kombinacija treba samo za odbranu da mogu da smirim rotaciju posle moja dva spina.

Softovi su dobri za to ali problem je što mi treba mesec dana treninga da naštimujem ruku a onda opet mesec dana da se vratim. Obična "bezvezna" guma je prilično neosetljiva na rotaciju a to je ono što mi je bitno. Da li brza ili spora ili bila šta drugo je prilično nebitno samo da pokret rukom bude najsličniji mojoj "normalnoj" gumi.

Obično sve gume (te bezvezne) če imati dosta niži igao u odnosu na ragzu ali to je nešto sa čim moram da se pomirim.

Sriveri, Mark V i slične gume su stvar prošlosti i nemaju nikakvog smisla ako se poštuju pravila i ne radi se prelepljivanje a ja neću da varam i neću da prelepljujem.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod jbgwtf » 16.08.2012, 01:59

probaj desto f3 bigslam(ne obican f3- odvratan je) ne bi trebalo ugao da bude mnogo drugaciji od ragze soft, a posle 2,3 ne bi trebalo da imas problema s kontrolom.. max debljine, mozda 2.0 bude spora
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema