Baza opreme

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Baza opreme

Postod Admin » 09.03.2016, 00:59

Dodao sam bazu podataka o drvima, mozete je videti klikom na 'EQUIPMENT REVIEWS' link u gornjem meniju (ispod slike), ili kliknuti na isti link u meniju na pocetnoj strani sajta. Podatke sam pokupio sa nekoliko sajtova pa spojio i precistio i sistematizovao, da napravim bazu kakva zaista i treba da bude. Ima tu jos dosta podataka da se doda/izmeni, ali je i sada upotrebljivo. Na fazon je ttdb-a ali daje vise korisnih informacija, drva sa slicnim sastavom i drva sa slicnim relevantnim ocenama. To pomaze i kod ocenjivanja jer cete bolje proceniti karakteristike ako ih poredite sa slicnim drvima. Consistency sa ttdb sam izbacio jer moze da zavara, ko jos ima nekoliko istih drva pa da ocenjuje konzistentnost karakteristika, a ionako znamo da kvalitet svih drva moze biti veoma razlicit, zavisno kako je stolar bio raspolozen taj dan. Slika nema za sada. Dizajn je nikakav, cisti html, nemam vremena sada za to, vaznije mi je da bude funkcionalno.
Pocetne ocene su sa ttdb, mozete uticati na njih ocenjujuci opremu.

Mozete pisati review-e za drva, i oceniti u 5 kategorija. Ne morate popuniti sve kategorije, ali morate uneti bar nesto od ocena ili review. Morate biti ulogovani da bi ste mogli snimiti ocene! Decimalni separator je tacka. Mozete oceniti/napisati review samo jednom za jedno drvo pa budite pazljivi, nema ispravke posle. Speed je brzina, Control je kontrola (koliko vas reket slusa), Hardness je tvrdoca (tvrdje drvo obicno ima krace vreme kontakta), Stiffness je mera koliko je drvo kruto, suprotno je flexy(savitljivo). Mali broj za stiffness znaci da je savitljivo a veliki da je kruto, npr za Galaxy MC-2 trenutna vrednost stiffness-a je ispod 5, sto znaci da je drvo pre savitljivo nego kruto.

Sav tekst(poput naslova, naziva kolona i polja) je na engleskom. Cilj toga je da se privuku i posetioci van naseg govornog podrucja. To je bitno jer proizvodjaca drva ima preko 100 a kod nas se koristi 6-7 brendova, pa sami uglavnom ne mozemo pokriti podatke o 95% drva, bilo bi dobro da se i stranci ukljuce. Tekst cu prevesti i na srpski ovih dana pa ce izbor zavisiti od podesavanja u profilu.
Mozete naravno pisati review i na svom jeziku ako necete engleski.
Dodacu jos ponesto oko drva ovih dana, a onda cu napraviti slicno i za gume.

http://stonitenis.rs/equipmentreviews
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Re: Baza opreme

Postod Pedja » 09.03.2016, 14:24

bravo Ivane!
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod Atila » 09.03.2016, 14:53

Svaka čast! Bravo!
Atila

Pridružio se: 19.03.2012, 09:46
Reket: BalsaTech 10 // OFF+
BH - RED - Andro Resanter R48 // MAXX
FH - BLK - DHS Hurricane 3 NEO - National edition // Blue 40 degree // 2.15mm

Andro Treiber Z / OFF
BH - RED - Andro Resanter R48 // MAXX
FH - BLK - DHS Hurricane 3 NEO - National edition // Blue 40 degree // 2.15mm

Postod Dacha011 » 09.03.2016, 15:48

Za pohvalu !
Dacha011

Pridružio se: 02.10.2013, 16:25
Reket: OSP Ultimate Uni3CRW
fh: tibhar evolution el-s
bh: victas v>15 limber

Postod Admin » 11.03.2016, 23:06

Dodata pretraga drva po karakteristikama. Unesite neke karakteristike drveta i dobicete spisak do 30 drva poredjanih po slicnosti unetim karakteristikama.
Link za pretragu : http://stonitenis.rs/equipmentreviews/bladesearch (takodje se nalazi u vrhu stranice sa spiskom brendova).
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Postod Admin » 22.03.2016, 01:35

Dodate i gume. Za sada bez pretrage po karakteristikama i unosa review-a, bice uskoro. Za svaku gumu moze se videti spisak slicnih guma( po korisnickim ocenama), kao i konkretne tezine guma (debljina, boja, dimenzije).
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Postod Admin » 22.03.2016, 23:54

Omogucen unos review-a za gume. Ne morate uneti sva polja, samo ona koja mozete da procenite. Izbacio sam polje consistency sa ttdb-a i dodao springiness (skocnost), cini mi se da je korisnije. Npr, rakza 7 soft i acuda s3 mogu nekom biti slicne po spinu i brzini, ali je acuda s3 dosta skocnija. Tackiness je lepljivost gume, to se proverava tako sto stavite lopticu na sto pa malo pritisnete reketom odozgo i podignete reket, ako podigne i lopticu i ona ostane 2-3 sekunde na gumi pre nego padne, to je poveliki tackiness, oko 9. Vecina evropskih/japanskih guma nema to, poneka ima malo (npr pola sekune pre nego spadne loptica). Gears je univerzalnost gume, tj kao kolko ima brzina, da li moze i spori touch kod mreze i spin sa 5 metara od stola da izvede dobro. Npr po meni rakza 7 ima isto brzina kao i tenergy 05, s tim sto rakza ima brzine 1-9 a t05 2-10, tj s t05 je teze izvesti lagani touch uz mrezu. Throw angle je ugao izbacaja lopte (misli se prilikom spina; veliki broj znaci da lopta ide vise tangencijalno na reket, kao kod t05 i kineskih guma, a mali broj da lopta ide malo vise normalno na povrsinu reketa, kao kod acude s2/s3 npr). Durability je trajnost, po meni (imajuci u vidu moj tempo igranja od 2 puta nedeljno sa dosta spinova) 9-12 meseci koriscenja gume je odlicna brojka (neki sriveri, rakza 7), a mesec do dva dana do poprilicne izlizanosti gume je bas mala vrednost durabilityja (meni se desilo sa acuda s2 i joola rhyzm). 3-4 meseca bi bila neka srednja ocena (tenergy 05)

Pretraga guma po karakteristikama je dodata takodje, link se nalazi u vrhu strane za gume, ili ovako : http://stonitenis.rs/equipmentreviews/rubbersearch
Popunjavaju se samo zeljena polja.

Sto se tice prikaza guma slicnih po karakteristikama (za neku gumu na cijem smo ekranu) izbacio sam neka polja iz kriterijuma, poput durability (trajnost) i springiness (skocnost; tek je dodato polje pa ni jedna guma nema vrednost za to).
Ako nekom treba spisak najtrajnijih guma uvek moze otici na pretragu po karakteristikama i uneti samo u to polje vrednost 10.

Ako prilikom koriscenja svega ovoga dobijete poruku o gresci, bilo bi super da mi posaljete sliku/tekst poruke na privatnu poruku.
Hvala.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Postod Admin » 23.03.2016, 00:16

Kad se ode na gumu ima deo gde se prikazuju konkretne tezine te gume(ako ih ima), to je neko nekad negde izmerio pa ostavio na netu. Slobodno doprinesite dostavljanjem podataka, ili npr slike guma na kuhinjskoj vagi gde se vidi koja je guma i koja je masa. Neophodno je da guma bude u kocki i da se dostave tacne dimenzije iste..
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Postod spinmaster » 23.03.2016, 17:45

Takodje bi bilo dobro i da komentari za drva i gume budu na srpskom jeziku jer je ovo ipak nas domaci forum...
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Admin » 23.03.2016, 23:44

Popravljen bug, nisu se prikazivale slicne gume na stranici za odredjenu gumu, sad se vide.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Sledeća

Povratak na Oprema