Pomoć pre kupovine - Friendship R.I.T.C. 729 i alternative

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomoć pre kupovine - Friendship R.I.T.C. 729 i alternative

Postod snindza » 28.04.2015, 09:48

Pozdrav svima i hvala unapred na svakoj vrsti pomoći :wave:

Želim da kupim nove gume posle 15ak godina. Polovne me ne zanimaju. Nisam zahtevan. :)

Moj kratak istorijat je opisan u temi predstavljanje članova, pa ću se ovde fokusirati na opremu. :good: Takođe, pokušaću da ispratim tehničke karakteristike, jer onih dana nismo toliko vodili računa o detaljima i oznakama. Bilo je bitno da li je trava, antispin ili normalna guma, a drvo samo da je lakše i da lepo leži. :rotfl: A sada se baš sve iskomplikovalo. :scratch:

Napomena: Molim za razumevanje, jer proteklih 15 godina u smislu stonoteniske opreme za mene ne postoji. :read:

Igrao sam sa dva reketa i tri vrste guma u proteklih, auuu, 20ak godina. :blink:
Prvi reket je bio fabrički, bez ikakvih oznaka, ali odličan za totalnog početnika. :thumbsup:
Drugi reket je bio namenski sklopljen. Ne znam koje drvo, ali i dan danas mi je ok. ;) Gume su bile Friendship R.I.T.C 729, crvena i crna. To je bilo sasvim, sasvim zadovoljavajuće. Kada sam dovoljno uznapredovao i počeo ozbiljnije da se takmičim (liga, turniri), prešao sam na Sriver FX, crvena i crna. Na tome je i ostalo, jer to je tada bilo vrh. :grin:

Inače, sa prvog reketa sam skinuo fabričke gume i stavio moje Friendship. Taj reket dajem amaterima, kada se viteški borimo za pivo. :D

Sriver FX su mi se pre neki dan raspale totalno, kao i pomenute Friendship. Nevolja nikad ne ide sama, ali nakon toliko godina, nisam se potresao. :D Tada sam došao na forum i iščitao o novim pravilima, lepkovima, tehnologijama, itd. Iskreno, za moje rekreativne potrebe, to mi je sve "klanje vola za kilo mesa". :)

Ideja mi je da na ta dva reketa, fabrički i moj, stavim te Friendship R.I.T.C 729 gume. Iz ličnog iskustva znam da traju dugo i "rade" posao.

Vidim da ima sada raznih vrsta guma, ali pre svega vodim se cenom. Do 15 evra me zanima, može i manje, ali da imaju bar kvalitet pomenutih Friendship guma. Čak ne želim da se opterećujem šta je na FH, a šta na BH. Lično mogu da se prilagodim svakoj gumi, a amaterima sa kojima igram je svejedno, samo da "radi".

Konkretna pitanja:

1. Da li se te Friendship R.I.T.C 729 gume i dalje proizvode? Da li ih neko kod nas prodaje i koja je cena? Ako je tako, staviću oglas u temi Berza koliko mi treba guma.

2. Ako se ne prodaju, koja je najbliža alternativa, i po ceni i po kvalitetu? Vidim svašta o ovim Samba, Mamba, Upp i Novic Joola gumama. Čujem i svašta o Markop prodavnici. Kako god, ne ide mi da uzmem gumu za mnogo para, a da ne traje dugo, pogotovo za ovaj reket namenjen amaterima. Vidim iz postova da je trend da guma bude super tri meseca, a onda gubi svojstva, pa kupiš novu. Nekako mi to ne odgovara, zbog starih navika, ali ako je dotle došlo, šta ću. :) Ali opet ne bih išao preko 25 evra. :mrgreen:

3. Znam da fabrički sklopljeni reketi nisu ni blizu kućnoj varijanti, ali vidim da im cene idu od 500din do 5000din. Kakvi su ti od 3000din do 5000din? Možda su na nivou onog mog fabričkog početničkog, koji bi za amatere bio ok. Znači, da li ti fabrički od 30evra do 50evra imaju ikakve sličnosti sa "pravim reketima"?

Eto. Još jednom hvala na pomoći i savetima. :wave:
Ko meni ping, ja njemu pong.
snindza

Pridružio se: 27.04.2015, 21:38
Reket: Drvo - Nepoznatog porekla
Gume - Trenutno bez guma

Re: Pomoć pre kupovine - Friendship R.I.T.C. 729 i alternati

Postod spinmaster » 28.04.2015, 14:05

Fabricki reketi ni izbliza nemaju slicnosti sa "pravim" reketima jer su ti "pravi" reketi pre svega posebno izbalansirani za tu svrhu za koju su namenjeni da li je u pitanju DEF, ALL, OFF ili OFF+ drvo kao i gume. Ja ti ne bih savetovao da kupujes neki fabricki reket vec bolje da uklopis posebno drvo i posebno gume da uklopis u jedan reket. To mozes da uklopis sve do nekih 50 Eur i da imas dobar reket za svoje potrebe i da budes u potpunosti zadovoljan i cenom i kvalitetom. Mozes cak naci na forumu i dobre polovne gume i drva koji su mnogo bolji nego nov kupovni reket. Sto se tice neke alternative i zamene za Friendship 729 gume mozes da uzmes Reactor Corbor koje su veoma dobre gume i bice odlicna zamena za njih jer se lepe sa novim lepkom. Takodje nisu lose ni Kokutaku 868 i one su se veoma dobro pokazale a i veoma je dobar odnos cene i kvaliteta jer za nekih dvadesetak Eur mozes da kupis par novih guma i da lepo igras sa novim gumama.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Isa » 28.04.2015, 18:47

Ma samo lepite taj friendship 729 super fx. Stari lepak, malo deblji sloj da se ne odlepe i deri. Bez prelepljivanja friendship je opet brzi od fabrickih reketa koji se prodaju kod nas. Pre svega jer su sundjeri na tim gotovim reketima bas tanki. Jola upp, je koliko se secam slicna kineskim gumama i pre bih nju prep sto se tice kvaliteta u igri ali nemam pojma koliko je trajna.
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod jbgwtf » 28.04.2015, 19:50

1. ne znam odgovor
2.
"guma bude super 3m , posle se menja" - desava se - ako je zakacis o sto...
- po 5 treninga nedeljno i liga 90% guma ce da zavrsavaju poso cele sezone.. tako da te taj deo ne brine, ako nisi profesionalac - kad kazem profesionalac ne mislim na igraca Nestrusa , Davidovica :D
znam igrace prve lige koji menjaju na sezonu..

3 fabriki reketi, nisu reketi..

+ako nemas dobru dasku, pogledaj berzu i kupi polovnu dasku all+, off- ili off , meni kolko je poznato samo 1 prodavac do sad nije bio pouzdan i bio je sklon prevarama, ali vise nije clan ...

za all+ i off- , moj savet je da ides na euro gume ..
off moze kineske ...
ako je tezina probl imas na berzi tsp ofensive x series je oko 70tak grama.. za 16e po mojoj klasifikaciji off-

-->a friendship 729fx imas na berzi nove iz estonije... za 1300din..

:thumbsup: :wave:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod profesionalac » 28.04.2015, 20:46

hahahaha ovo ti je bilo dobro.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod snindza » 28.04.2015, 22:19

Hvala na odzivu :D

Imam pitanja u vezi lepljenja.

Koliko sam shvatio, ako uzmem bilo šta od Friendshipa, koristim stari lepak za lepljenje, zar ne?
A ako uzmem nešto novije, poput Reactor Corbor, onda koristim novi lepak?
A razlika među lepkovima je što su novi lepkovi bez razređivača?
Gde se, inače, mogu kupiti lepkovi? Mi smo uvek preko kluba nabavljali, tj. bio neki lik koji je to valjao :grin: , ali možda sada ima i u slobodnoj prodaji? :scratch:
Ko meni ping, ja njemu pong.
snindza

Pridružio se: 27.04.2015, 21:38
Reket: Drvo - Nepoznatog porekla
Gume - Trenutno bez guma

Postod rekreativac » 28.04.2015, 22:27

Не мора старим лепком, може и новим.
Старим лепком није препоручљиво да се лепе тензор гуме, јер могу лакше да се оштете. Исто се не лепе њиме ни ове фабрички "тјуниране".
За старе типове гума може било који лепак (стари или нови), стари је за њих пожељан ако се чешће прелепљују ради веће брзине и спина, али онда долазимо до оног "вола и килограма меса" за игру са друштвом.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Povratak na Oprema