Želim da kupim nove gume posle 15ak godina. Polovne me ne zanimaju. Nisam zahtevan.

Moj kratak istorijat je opisan u temi predstavljanje članova, pa ću se ovde fokusirati na opremu.

Napomena: Molim za razumevanje, jer proteklih 15 godina u smislu stonoteniske opreme za mene ne postoji.

Igrao sam sa dva reketa i tri vrste guma u proteklih, auuu, 20ak godina.

Prvi reket je bio fabrički, bez ikakvih oznaka, ali odličan za totalnog početnika.

Drugi reket je bio namenski sklopljen. Ne znam koje drvo, ali i dan danas mi je ok.

Inače, sa prvog reketa sam skinuo fabričke gume i stavio moje Friendship. Taj reket dajem amaterima, kada se viteški borimo za pivo.

Sriver FX su mi se pre neki dan raspale totalno, kao i pomenute Friendship. Nevolja nikad ne ide sama, ali nakon toliko godina, nisam se potresao.

Ideja mi je da na ta dva reketa, fabrički i moj, stavim te Friendship R.I.T.C 729 gume. Iz ličnog iskustva znam da traju dugo i "rade" posao.
Vidim da ima sada raznih vrsta guma, ali pre svega vodim se cenom. Do 15 evra me zanima, može i manje, ali da imaju bar kvalitet pomenutih Friendship guma. Čak ne želim da se opterećujem šta je na FH, a šta na BH. Lično mogu da se prilagodim svakoj gumi, a amaterima sa kojima igram je svejedno, samo da "radi".
Konkretna pitanja:
1. Da li se te Friendship R.I.T.C 729 gume i dalje proizvode? Da li ih neko kod nas prodaje i koja je cena? Ako je tako, staviću oglas u temi Berza koliko mi treba guma.
2. Ako se ne prodaju, koja je najbliža alternativa, i po ceni i po kvalitetu? Vidim svašta o ovim Samba, Mamba, Upp i Novic Joola gumama. Čujem i svašta o Markop prodavnici. Kako god, ne ide mi da uzmem gumu za mnogo para, a da ne traje dugo, pogotovo za ovaj reket namenjen amaterima. Vidim iz postova da je trend da guma bude super tri meseca, a onda gubi svojstva, pa kupiš novu. Nekako mi to ne odgovara, zbog starih navika, ali ako je dotle došlo, šta ću.

3. Znam da fabrički sklopljeni reketi nisu ni blizu kućnoj varijanti, ali vidim da im cene idu od 500din do 5000din. Kakvi su ti od 3000din do 5000din? Možda su na nivou onog mog fabričkog početničkog, koji bi za amatere bio ok. Znači, da li ti fabrički od 30evra do 50evra imaju ikakve sličnosti sa "pravim reketima"?
Eto. Još jednom hvala na pomoći i savetima.