Ja mislim da je sve individualna stvar i ne postoji neko opste pravilo, koje kaze da treba stajati toliko i toliko udaljeno od stola. Neko voli da igra malo dalje od stola i udara iz sve snage, a neko (kao ja) voli da igra sa tzv. stola. Obozavam da "pokupim" loptu dok je jos u uzlaznoj putanji i da je raspalim iz sve snage. Kao sto znas , lopticu mozes udariti iz 3 tacke. Najbolje je da je opalis kad ona dostigne najvisu mogucu posle odskoka, ili da cekas trecu tacku koja se obicno koristi za spin. E ja volim da udaram malo pre nego sto loptica "zastane" u vazduhu, bukvalno je pokupim u uzdizanju. Ovo je jako tezak udarac i jos uvek ga usavrsavam, pa se cesto desava da loptica zavrsi u mrezi. Ali ako si gledao te moje udarce, video si da se oni jako tesko brane, jer loptica posle takvog udarca leti jako nisko preko mreze i sa dovoljno spina odjednom "propada", tako da i ako se blokira, zavrsi van stola.
Dakle, stajanje blizu stola nije mana, nego stil igre. Kad se branim, normalno je da se udaljavam od stola, ali kad napadam, onda sam bukvalno nad njim i udaram lopticu iz sve snage.