Kako poboljšati sto?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Kako poboljšati sto?

Postod FatBastard » 29.10.2014, 12:33

Pozdrav svima,
Posedujem jedan od onih jeftinih stolova što su se kupovali u Metro-u za ispod 100e. Imam ga već pet-šest godina, međutim, što vise igram u STAK-u ili bilo gde drugde gde su malo ozbiljniji stolovi, posle se jako razočaram kad odem za taj sto na kome potpuno drugačije odskače loptica, kao da ubija spin itd...
Postoje li načini da se sto koliko toliko poboljša ili jednostavno dići ruke?
Hvala
FatBastard

Pridružio se: 19.08.2014, 22:14
Reket: Nittaku Acoustic FL:
Fh - Yasaka Rakza 7 2.0
Bh - Yasaka Rakza 7 2.0

Re: Kako poboljšati sto?

Postod Milan berkut » 29.10.2014, 13:40

Druze tu nije stvar samo do povrsine stola vec je i do debljine ploce. Sve i da nadjes autolimara koji bi ti presvukao povrsinu gitom i farbom pa je ispolirao opet neces dobiti te osobine koje imaju dobri stolovi . . . to je moje davno iskustvo.
Pozzz
Milan berkut

Pridružio se: 16.04.2012, 20:55
Reket: NITTAKU Latika
Fh - Nittaku Renanos Hold
Bh - Nittaku Fastarc G-1

Postod milantra » 04.11.2014, 15:27

što se tiče poboljšanja kvaliteta površine stola tu nema nikakve popravke, jer je debljina table stola koji ti imaš 16 mm, a debljina table stolova gde si igrao su najverovatnije 25 ili 28 mm, što im daje veću brzinu u odnosu na tvoj sto. Jedina dobra stvar koju možeš da uradiš kod tvog stola, je da obe table sa njihove donje strane opšiješ drvenim lajsnama širine 5 cm, kako bi sprečio krivljenje tabli.
Pozdrav.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod tititj » 04.11.2014, 17:41

Ja se slazem da je debljina tabli itekako bitna ali jeftini stolovi imaju lepljeno po tablama nesto umesto da su gitovani i farbani i to najvise nalikuje na neku plastiku , tacno je da ubijaju spin , odskok loptice je nepredvidiv te samim tim igra na takvim stolovima je jako losa. Misljenja sam da je bolje odlepiti taj lepljeni sloj plastike ili cega vec sastola gitovati ga i lepo prefarbati da bi dalo rezultata samo je pitanje da li je isplativo.? Pokusajte naprimer na automobilu na haubu ili krov gde vam je zgodnije zarotirati samo malo spina pa da vidite kako vuce lopticu a u pitanju je lim tanki i git i farba. Takodje sam igra na nekom stolu sto je cini mi se od aluminijuma i debljina tabli je 16 mm ali je farban i ponasa se odlicno dok ovi jeftini drveni sa tim lepjenim slojem su katastrofalni.
tititj

Pridružio se: 08.12.2013, 23:30
Reket: Pimorac Japan 2017
Tenergy 80 FH
Tenergy 05fx BH

Postod LucicNS » 08.11.2014, 11:42

Poboljšaš ga sa 300-600 eura (polovan-nov profi sto) ;)
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Povratak na Oprema