Eksperiment 2: Spirit

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Eksperiment 2: Spirit

Postod Mixajlo » 26.07.2013, 16:20

Ne znam koliko su teške r7 i r7 soft, M. Maze sa t05(2,1) i t05(1,7) mi u ruci izgleda lakše...
Mixajlo

Pridružio se: 01.09.2012, 10:38
Reket: TSP REFLEX 50 OFF Fh sriver D-13-L Bh TACKINESS-C

Postod ivan » 06.08.2013, 10:56

Probao sam drugog spirita pre 10-tak dana, zakljucio da je slican prvom.
Ali sam zakljucio i da je za moj nivo igre mnogo bitnije uvezbati tehniku udaranja nego imati i najskuplje drvo. Tako da sam se vratio na proverenog lomljenog primorca off-, dok ne naucim da se krecem i udaram kako valja.
Sa sporijim reketom imam malko vise vremena izmedju dva udaranja lopte sto nije lose. A blok mi radi bolje, sa sporijim drvom lakse se stavlja lopta na sto, vratio sam i neke vrljoke od udaraca koji donose poene na ovom nivou.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod peperp » 06.08.2013, 11:47

Mislim da je na našem nivou (neka ne zamere oni visoko :)) optimalna daska ALL, maksimalno OFF-, mada bih pre izbegao ovu drugu. Što više treniraš, razvijaš kontrolu i možeš da dodaješ brzinu. E, sad, ima tu i mekanih i tvrdih drva, dužim i kraćim dwell tajm-om, manjom ili većom vibracijom, sweet spot-om... Kakva filozofija, ali ne treba se zamarati - što više trenirati sa istom opremom, dok se ne oseti vreme za ubrzanje tj. promenu... Mada, negde sam naveo moje skromno mišljenje: na prvom mestu igrač, pa gume pa tek na kraju drvo (poređano po važnosti u ovom lepom sportu)...
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Pridružio se: 31.10.2011, 14:09
Reket: Drvo: Killerspin Diamond CQ
FH: Andro Rasant PowerGrip 1.7
BH: Andro Rasant Turbo 1.7

Postod ivan » 06.08.2013, 15:59

Ja bih mozda pre stavio 'igrac, drvo, gume', ali je generalno verovatno 'igrac' (samo da kombinacija reketa nije neki izrod, igrac se prilagoditi svakoj).
Recimo mnogi koji imaju vrlo brze kombinacije i igraju pasivni blok (poturanje reketa pred spin) su osetljivi na ugao bacanja reketa, ako baca visoko preletece im lopta sto. Verujem da neki bolji igrac u tome vidi mogucnost da lako preuzme spin jer nece da igra pasivni blok nego aktivni.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod profesionalac » 07.08.2013, 00:06

ivan je napisao:Ja bih mozda pre stavio 'igrac, drvo, gume', ali je generalno verovatno 'igrac' (samo da kombinacija reketa nije neki izrod, igrac se prilagoditi svakoj).
Recimo mnogi koji imaju vrlo brze kombinacije i igraju pasivni blok (poturanje reketa pred spin) su osetljivi na ugao bacanja reketa, ako baca visoko preletece im lopta sto. Verujem da neki bolji igrac u tome vidi mogucnost da lako preuzme spin jer nece da igra pasivni blok nego aktivni.

Evo jedan podatak u vezi toga.tamo nekih 80-tih kad sam pocinjao da se bavim stonim tenisom trener nam donese drva i gume , podeli i to je to.sva drva su bila ista a ipak smo bili razliciti igraci po kvalitetu i nacinu igre.jedino su gume bile te koje su se razlikovale.dobro se secam da su se zvale tibhar individual i bile su debljine od 1mm, 1.5 mm , 2 mm, 2.5mm i 3mm.nisam bas siguran za ove malo tanje mozda je bila jos neka varijanta ali sigurno znam da je posle 2mm bilo ovako.pocinjali smo sa tanjim gumama i vremenom je trener povecavao debljinu ali su drva i dalje ostajala ista.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod profesionalac » 07.08.2013, 00:12

A da ne zaboravim da je mom treneru surbek bio trener i cesto smo isli u zagreb na njegove treninge tako da se odmah ogradim od pametovanja kako taj nista ne zna.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Prethodni

Povratak na Oprema