koje ljepilo an tenergy 05 i na rapid x press

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

koje ljepilo an tenergy 05 i na rapid x press

Postod krox » 23.08.2012, 18:02

imam jedan problemcic, na forehandu mi stoji rapid x press ljepljena starim ljepilom, a na bekendu sam imao gumu koja je otisla, skinuo sam tu gumu i naljepio na nju malo koristen tenergy05 koji je bio ljepljen novim ljepilom, samo sam ju nealjepio na drvu.osjecaj je bio nevjerojatan, prvi puta sam igrao sa tenergijem, ja spinam sve sjeda na stol guma hvata, dinamika gume ono, sve baca iz reketa, i na pola treninga mi se odljepi guma i ja zaljepim nazad starim ljepilom...i kaos , guma vise nema taj neki catapult efekt, postaje tvrdja malo i jednostavno loptice lete , to je letilo po dvorani, jedva sam stavvaljo na stol.donekle sam uspio skiniti ljepila jako malo je ostalo skiniti ljepila i staroga i novoga e i drvo sam osmirglao malo al samo malo ( boll forte off) i sada sutra ljepim nazad mislim s novim ljepilom, ako mi neko moze reci sta sam aj sada tu tocno napravio i da li taj tenergy ima smisla ljepiti sa starim ljepilom da l ije guma sada ne3sto smrdana od ovoga ljepljenja. unaprijed hvala.
krox

Pridružio se: 15.08.2011, 10:49
Reket: Drvo: Timmo Boll Forte OFF
Forehand: Tenergy 05 2.1
BEckend: Rapid X-Press 1.9

Re: koje ljepilo an tenergy 05 i na rapid x press

Postod krox » 23.08.2012, 18:03

usput da li je rapid x pres isto guma za novo ljepilo?, ja ju ljepim sa starim i igram normalno, jako joj pase preljepljivanje stalno, feeling je sjajan
krox

Postod peperp » 23.08.2012, 19:56

Zdravo! Rapid X-Press je za stari lepak (speed glue), a Tenergy za novi. Moguće je da je sunđer na Tenergy-ju izgubio svoje pravo svojstvo miksom starog i novog lepka! Nepisano pravilo: stare gume (mislim starije generacije) - starim lepkom, a gume novije generacije novim! Ne preporučuje se da novije gume lepiš starim lepkom, dok stare možeš lepiti novim. Ovo pričam za gume koje se prvi put lepe. Izbegavati mešanje starog i novog lepka! Pozdrav!
STK "Kopaonik" Brus
Korisnikov avatar
peperp

Pridružio se: 31.10.2011, 14:09
Reket: Drvo: Killerspin Diamond CQ
FH: Andro Rasant PowerGrip 1.7
BH: Andro Rasant Turbo 1.7

Postod krox » 23.08.2012, 20:16

hvala na odgovoru :)ma nisu gume prvi puta ljepljene, vec je igrano sa njima i ljepilo se jednom... super sada sam sredio tenergy...tak mi i treba kad sam glup i nemislim, jeli moguce da guma nije ni upila stari ljepak jer je ispod bio novi, jer kada sam skidao gumu bila je cjela vlazna, nista suvo nije bilo i jos je dole ljepila ostalo na sundjeru? jao ako ju sutra naljepim i bude ko opanak ide cjeli reket u smece.
krox

Postod milantra » 23.08.2012, 22:02

Peper je potpuno u pravu. Poslušaj ga. Ukoliko je moguće da skineš sloj starog lepka, učini to. To bilo idealno. Ukoliko ne, ubuduće Tenergy lepi isključivo novim (vodenim) lepkom i nadam se da nećeš imati problema, a staru gumu nastavi da lepiš starim lepkom. Što se tiče drveta ne bi bilo loše da ga išmirglaš što sitnijom šmirglom, a zatim da ga prelakiraš lakom za drva za stoni tenis u 3-4 namaza. Nakon toga prilepi gume na navedeni način. SREĆNO i javi se šta si uradio. POZDRAV od Milana iz Kruševca.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod krox » 23.08.2012, 22:41

hvala na savjetima :) moram reci da sam skinuo maksimalno ljepila sto se moze i staroga i novoga, zapravo nemos ni skuziti da ima ljepila , guam je potpuno ravna, malo izbocena u sredini , al prema van, sundjer izgleda kao nov, neostecen, kad stavim gumu na reket neljepi nista , kad stavim dlan osjeti misto skoro nista i to samo na nekim djelovima, a laka nemamo takoga, jel moze posluziti obican lak za drvo ,za stolariju? ma necu galakirati , ako mu sta bude nek mu bude... bito je samo da tenergy bude u izdanju k, valjda nije sredi ostari ljepak tenergya, neznam ako sta znaci , prije nogo sto sam stavlajo stari ljepak nisam skidao novi...sutra javi mnavecer kako je proslo sve, nadam se samo da cu to zalijepiti i onda necu ni skidati vise tenergya, jer kako kazu, kad ga jednom naljepis i ako drzi nema se sta skidati, jer to ljepilo tako djeluje...ja sam stara skola ljepljenja guma sa starim ljepilom a ovo novo nisam nikada koristio i odma belaja napravi od prve...
krox

Postod milantra » 23.08.2012, 23:10

Ja sam nekada vrlo uspešno koristio lak za kosu u vrlo tankom sloju tj. laganim mlazom preko drveta koliko samo da ga orosi, ali je potrebno pre toga drvo lepo išmirglati što sitnijom šmirglom i nakon toga poprskati lakom za kosu . Nemoj preterivati sa lakom, jer onda neće gume da se zalepe. Kada se lak osuši lepi gume kao što sam ti ranije rekao i nadam se da ćeš biti zadovoljan. POZDRAV.:wave: :hello:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod krox » 24.08.2012, 23:24

trening odradjen guma naljepita, sve stoji zasada, feeling sjajna, mozda je malo tvrdja od prosli puta i ima maje katapulta ali kada mi je tajming an mjestu sve sjeda na stol . izgleda da je sve okje, hvala na savjetima i pomoci...tenergy se ponovno rodio, onako usput da napomenem, guma mi je sjajna za ulazi i za preuzeti protivnikov spin, jos kada dodam jaci trzaj zglobom , guma jako fino uhvati loptu i saceka sa katapultom i onda samo padne i ode, ... na ulazu na jake donje rotacije ide sve kao i inace kod ostalih , guma tu ne primjetim toliko taj katapult efekt, jer moram cupati gore loptu ali kada nakon takvoga spina protivnik blokira, samo trzaj zgloba pod maksimalnim kutom i guma vec divlja i dobiva se pravi topspin, na zagrijavanje je moj suigrac imao n forehandu mark 5 i blokao mi je, i kada uhvatim loptu u najvisoj putanji i vucem topspin sa zatvorenim reketom skroz kako treba to ubija, nije samo strasno rotirana lopta nego je i putanja kao po pravcu, doslocve prijektil , ako pusti loptu mal ojos da padne dobivam malo slabiji ali siguran topspin koji sjeda gdje treba,ma sjajna guam , ja sam odusevljen, jedva cekam da se nastelam skroz na nju, jedino ce biti red kupiti jos jednu i za bekend...al itu mi radi savrseno moj rapid x press koji je odlican za kontriranje i drajfanje pa mozda i nebudem mjenjao tu gumu jer volim na bekendu tvrdju gumu , jer cesto taj udarac koristim ne da probijem odmah protivnika nego da nazad dobijem lopticu koju mogu jako napasti forehandom.
krox

Povratak na Oprema