Različite gume na forhendu i bekendu

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Različite gume na forhendu i bekendu

Postod Goran » 18.05.2012, 19:50

Kakvu gumu volite na FH, a kakvu na BH i zbog čega? (tvrdoća, ugao bacanja, debljina, brzina, hvatljivost..)
Kako ste došli do te kombinacije? Verovatno ste počeli sa istim gumama.

Ne znam da li da uzimam sledeći par guma da budu iste ili različite. Zato pitam. A primetio sam i da većina profesionalnih ne-kineza i ne-materijalista ima istu gumu na FH i BH

P.S. Znam da se slična tematika o različitim gumama provlačila u po kojem threadu, ali koliko sam video ne postoji ni jedan samo za ovu temu.
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Re: Različite gume na forhendu i bekendu

Postod Vladojica » 18.05.2012, 20:40

Pa valjda su fh i bh razliciti udarci, izvode se razlicito, covek prirodno moze vise da zamahne iz forhenda, pa otuda i te neke razlike, makar u debljini istih guma, ja koristim dve razlicite gume da bih zbunio protivnika i naterao ga na gresku, tj. zbog varijacije. Recimo da ne znas da variras spin kod servisa, nego kako god okrenes ono bude isti broj obrtaja, ako imas dve gume razlicite hvatljivosti mozes sa istim pokretom da odserviras razliciti broj obrtaja, i tako nesto... :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Goran » 18.05.2012, 20:51

Vladojica je napisao: covek prirodno moze vise da zamahne iz forhenda

Po toj logici na BH bi išla obično brža guma da bi kompenzovao što ne možeš jako da udariš kao sa FH, ali na BH obično ide sporija, koliko sam primetio.
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod zorog » 18.05.2012, 22:49

Nisam siguran da li si dobro primetio...kinezi sigurno igraju sa brzim gumama na bekendu,a sa tvrdjim i cini mi se sporijim na forhendu...Kod evropljana se mnogo cesce moze videti to da imaju dve iste gume...mada opet je moguce da su razlicite debljine...ko ce ga znati...
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod zorog » 18.05.2012, 22:57

A zto se tice guma na mom reketu,na forhendu sam dosta menjao i pokusavao sa svacim...tvrde,lepljive,spore,brze ali na kraju se uvek vratim na "energy xtra" jer je meni sa njom najlakse igrati forhend...dakle ultra meka,nimalo lepljiva,srednje brza guma sa srednjim uglom bacanja i osrednjim mogucnostima rotacije loptice. Sto se tice bekenda,ne pokusavam da menjam tenergy 64,iako bi mi verovatno odgovaralo nesto sporije ali....iz dana u dan sve vise napredujem:)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod First » 19.05.2012, 01:23

Ja više volim tvrđe gume, jer mogu brže da "kresnem" :-D lopticu i proizvedem više rotacije. To se naročito odnosu na bh stranu. Dok većina stavlja meku gumu na bh, meni više odgovara tvrda. Ustanovio sam da mi do sada najviše na bh odgovara Tenergy 05 u debljini 1.7mm. Sa njom najlakše izvodim bh spin, ali prodadoh je na žalost... :( Na fh mogu da igram sa bilo čim, meka/tvrda, ali bolje tvrda i debljina mi nije bitna. Dakle, jedino mi je bitno da mi na bh bude tanja guma, ali sam često igrao i sa istim debljinama, samo stvar navike, nije to neki problem, tako da i sada igram sa istom debljinom i istim tipom guma.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Vladojica » 19.05.2012, 10:22

Lepo sam ti govorio da ne prodajes Tenergy jer ce ti opet pasti na pamet :D. Ja sam odustao od prodaje, uglavnom sve cuvam pa vrtim u krug :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Povratak na Oprema