KOKUTAKU

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

KOKUTAKU

Postod Pedja » 03.02.2012, 11:21

Pošto me je par ljudi pitalo za Kokutaku gume(neki odavle kažu kokušiku :D ),a napolju pada sneg i nema posla, evo nekih mojih opservacija na tu temu...Igrao sam prvo sa Kokutaku BLUtenkirsche 868 koja je otprilike 30% posto sporija nego verzija Tokyo,ima tvrđi sunđer nego Tokyo i brže se potrošila-oko 30 sati igre(ali je i jeftinija - 8 eur kom,Tokyo sam platio 12eur).Za obe je karakteristično da imaju fantastičnu kontrolu i da su kao nove extremno hvatljive!Obična 868 mi je bila prespora (na TBS-u) pa sam uzeo Tokyo...Pošto ja uglavnom igram napadački,stavio sam je na Bhd da malo primirim igru(štop,kontra plasirana na razna mesta ali i razne rotirane lopte koje vidim baš bune protivnika).Bhd spin se uspešno izvodi ovom gumom(mada taj udarac kod mene i nije nešto tehnički savršen,ali tim pre...).Za forhend mi je malo spora, pa sam stavio Donic Baracuda(brža je od Tokya za jedno 30-tak %...).K.T. nije za neku ubitačnu tačku.Treba naglasiti da Kokutaku obe verzije postoje samo u max verziji što čini reket težim a ko nije igrao maxom,zahteva vreme da se čovek navikne.Pimpl se odigrava ležerno a može se postići i solidna recka...Malo je stvar i načina igre,ukusa da li će ti se ova guma dopasti...mnogima koji su probali od ljudi sa kojima igram je ,,mrtva",čudna i sl.,međutim kad stanu preko puta mene ja dominiram bekhendom...Tenzor definitivno nije(nema katapulta)...Nije ni za početnike!Sunđer je da kažem medium minus...Za razliku od LKT PRO XP,(koji mnogi pominju kad su kineske gume u pitanju), koji je extremno mekan...Ja ne volim tu gumu i nikad nisam mogao da igram njom...Tokyo je malo brži i mnogo,mnogo hvatljiviji...Pogotovu i što je debljina max...Po meni ima i mnogo bolju kontrolu...LKT Pro XP nit smrdi nit miriše i kvalitetom je klasa ispod...Pazite i gde kupujete gume, da ne bude neki trulež iz ko zna kojih magacina...
Za kraj: dok ne probate,nećete znati a guma nije skupa tako da možete da se zezate... :wink:

Toliko od mene,poz. :hello:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Re: KOKUTAKU

Postod ivan » 03.02.2012, 14:02

pa sad, nisam primetio bas da dominiras bekhendom...
Usvakom slucaju ime brenda deluje bezveze.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 03.02.2012, 14:04

Meni je Kokutaku Super Cho najbolje ime drveta u istoriji :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Pedja » 03.02.2012, 14:13

ivan je napisao:pa sad, nisam primetio bas da dominiras bekhendom...
Usvakom slucaju ime brenda deluje bezveze.

Živi bili pa videli(Valter)... :cool:
...ah,da...blok sa ovom gumom je...pouzdan! :wink:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Povratak na Oprema