Butterfly-ima li kraja "bezobrazluku"

Generalne teme o stonom tenisu.

Butterfly-ima li kraja "bezobrazluku"

Postod First » 12.07.2012, 15:33

Elem, pre neki dan onako iz znatiželje zatražim da mi iz Markopa pošalju na mail cenovnik opreme, kako bih ga uporedio sa onim što sam imao od recim pre šest meseci i zaprepastim se. Bryce i Bryce fx "skočili" za po 10€ po gumi i umesto 35€, sada koštaju 45€!!! Tako isto je bilo i sa Roundell-om, koji je koštao 35, a onda odjednom skočio na 45€! Neću spominjati i druga poskupljenja , koja su manja od ovih, ali opet cene skaču. Uz to ne treba zaboraviti na Bryce Speed košta 53€, a Tenergy naravno 55€! Stvorio se jaz izmedju "jeftinih" i skupih Butterfly guma. Sada imate Sriver koji košta 25€ i ove gore koje koštaju 45, pa naviše. Neku zlatnu sredinu drže i dalje Sriveri novije generacije, tipa G3 koji je 36€ i to je to. Cene guma su otišle u "nebo". Očekujem da i Sriver G3 uskoro bude 45€, kao što su podigli cenu Bryce-a i Roundella i onda će se potpuno izgubiti taj srednji sloj i postojati "jeftine" gume, one koštaju 25€ po komadu, stari Sriver i Solcion i ove fensi koje koštaju od 45, pa do 55€ po komadu. Definitivno je ovo sada bezobrazluk Butterflyja i pokušaj monopolizacije tržišta.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Re: Butterfly-ima li kraja "bezobrazluku"

Postod filip » 12.07.2012, 15:36

Dok je ovaca, bice i šišanja! Polovne gume su zakon!
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 12.07.2012, 15:57

Kako pokusaj monopolizacije? Monopol je kad je prakticno jedan prodavac na trzistu, a to nije slucaj, ima dosta brendova. Ko tera igrace da kupuju najskuplje, sad je upravo sansa da predju na druge mnogo jeftinije gume, samo se treba prizvati pameti. Evo recimo uvek mozes da kupis yasaku od mene :D , to je moj vid borbe protiv btty bezobrazluka :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 12.07.2012, 16:05

Kako mi je drago sto vise nista od njihove opreme nemam a usput sam i zadovoljan zamenama. Jos njihov lepak i loptice da izbacim iz upotrebe i to je to.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod First » 12.07.2012, 16:44

Pa nisam rekao da Btty drži monopol, nego da je to pokušaj monopolizacije tržišta. Da bi izdržao tržišnu utakmicu sa drugim konkurentima i cene treba da budu konkurentne, a izgleda da Butterfly baš "boli uvo" za konkurenciju. Oni su toliko sigurni u sebe, da su superiorniji od ostalih proizvodjača, da opušteno podižu cene u beskraj, jer su sigurni da će se narod uvek okrenuti najpoznatijem brendu stonoteniske opreme i "proverenom kvalitetu". Nezvanično sam čuo da Markop proda opreme u Srbiji, koliko svi zastupnici drugih proizvodjača zajedno. Ako je to istina, onda je to poražavajuće.

P.S. Ovde mislim isključivo na zvanične i ovlašćene distributere.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod zhang jike » 12.07.2012, 16:49

....to je marketing milijade su ulozili u (Bolla, Mazea, Ryu seung mina itd) pa ljudi upravo zbog njih i kupuju tu opremu...visoka cena ne mora da znaci da su najbolji, tako da nemoj mnogo to da te opterecuju nego se posveti drugim robnim markama koju su priblizne, mozda podjednake pa cak i bolje (nisam bas neki strucnjak)...

p.s. to je zakon ponude i potraznje, da nije bilo kupaca i to na pretek ne bi oni povecali cenu nego bas suprotno !
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod Ray » 12.07.2012, 16:58

Btty definitivno ima najbolji marketing, ali nije monopolista. Za mene je on Apple stonog tenisa. Ko udje u tu 'zajednicu' (da ne kazem sektu), uz veliki procenat verovatnoce postace verni sledbenik. Na njih Btty i racuna. Ja ga ne kupujem jer smatram da je precenjen.

U inostranstvu npr. Roundell moze da se kupi za 25eur+dostava (sve tri varijante).

S druge strane, za 25eur mozes gotovo da biras gume. Pre par meseci sam naleteo na cak dve Stiga gume za 25eur. A 110eur bih mozda dao za dva drveta, ali za dve gume ne.
Korisnikov avatar
Ray

Pridružio se: 07.01.2012, 17:43

Postod gimi » 12.07.2012, 17:06

First je napisao:Ovde mislim isključivo na zvanične i ovlašćene distributere.

Mozda je dobar deo problema upravo u nedostatku adekvatne zvanicne ponude. Koliko bi samo dobro bilo da u Beogradu postoji sportska prodavnica sa sirokom ponudom stonoteniske opreme raznih proizvodjaca (osim leptirica naravno :)).
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod LucicNS » 12.07.2012, 22:34

Svakojake sam gume isprobao i nema sanse da nadjem zamenu za Tenergy 05.
Meni bar lezi kao nijedna guma do sada, ali na allaround drvetu.
Taman ga uspori koliko mi treba, a zadrzi one neverovatne rotacije i ubrza mi tackiranje.

Vec bilo kakve druge manipulacije (fx, 25, 64) mi ne odgovaraju, kao da se radi o dijametralno drugacijim gumama, a ne samo o varijacijama.
Dakle, t05 ili nista drugo...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ivan » 13.07.2012, 08:21

First je napisao:Pa nisam rekao da Btty drži monopol, nego da je to pokušaj monopolizacije tržišta. Da bi izdržao tržišnu utakmicu sa drugim konkurentima i cene treba da budu konkurentne, a izgleda da Butterfly baš "boli uvo" za konkurenciju. Oni su toliko sigurni u sebe, da su superiorniji od ostalih proizvodjača, da opušteno podižu cene u beskraj, jer su sigurni da će se narod uvek okrenuti najpoznatijem brendu stonoteniske opreme i "proverenom kvalitetu". Nezvanično sam čuo da Markop proda opreme u Srbiji, koliko svi zastupnici drugih proizvodjača zajedno. Ako je to istina, onda je to poražavajuće.

P.S. Ovde mislim isključivo na zvanične i ovlašćene distributere.

Pa to ima veze sa psihologijom naroda, ko sto rece Filip dok ima ovaca bice i sisanja. Pogotovo nas covek, uvek mora da ima najbolje, t05, nokia, golf 2...cek, ili je to najizvikanije?
Ali i dalje ne vidim pokusaj monopolizacije, da su recimo kupili ESN pa da kazemo monopol, ali nisu. Ostali proizvodjaci imaju sasvim konkurentne cene i opstaju na trzistu.
No i ESN je kvaran, imamo vec 4-5 generacija tenzora za godine, sto odma ne izbace najbolji na trziste, nego poboljsavaju na kasicicu, oce bas svaku varijaciju da nam prodaju.

Mislim da ce i drugi podici cene, to ce biti jedini efekat ovoga. Posto je, kako neko rece cilj da stoni tenis postane jedan od najjacih sportova u narednih 10 godina, to moze samo ako su velike pare u igri. A to moze samo ako je veliki broj navijaca u gledalistu. A posto nije mora se pribeci alternativnim metodima u vidu povecanja cene opreme da bi se i druge velike firme ukljucile, kao sto je adidas. Ali povecavaju polako, racunaju na efekat kuvane zabe.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Sledeća

Povratak na Opšte teme