Stoni tenis u Srbiji

Generalne teme o stonom tenisu.

Stoni tenis u Srbiji

Postod ivan » 12.05.2011, 13:08

Nismo bas stonoteniska nacija, da li neko zna koliko ima klubova u srbiji, koliko registrovanih igraca? U obe konkurencije. Da li ima vise registrovanih ili amatera?
Pretpostavljam da Kina im vise registrovanih igraca nego Srbija stanovnika.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Stoni tenis u Srbiji

Postod filip » 12.05.2011, 14:30

Pre par godina je svaki 7-8 stanovnik Kine bio registrovan igrac pa vi racunajte...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod filip » 12.05.2011, 20:02

Pardon, malo sam preterao. Sad sam pricao sa jednim nasim bivsim reprezentativcem i on mi kaze da u Kini ima aktivnih, registrovanih igraca malo preko 18 miliona, a da je broj ljudi koji su prijavljeni u nekom klubu nekoliko puta veci od toga...
Korisnikov avatar
filip

Postod ivan » 15.05.2011, 23:44

Jedna analiza srpskog stonog tenisa (mozda priblizno ispravna):
U srbiji imamo nekoliko liga: Superligu, prvu, drugu, regionalne lige. Super i prva liga broje po oko 10 klubova. Ima 3 druge lige (to je stara srpska liga: Beograd, Nis, i Vojvodina), one broje po oko 10 klubova. Regionalne imaju u proseku po 3 nivoa liga, sa po recimo 12 klubova u svakoj. Pokusava da procenim broj klubova, to bi bilo recimo 158 klubova. Postoje jos i neke manje zvanične lige, cuo sam da Kragujevac ima nekoliko svojih liga, a verovatno i jos neka malo veca mesta, pa bi ukupan broj klubova bio vise nego duplo veci od broja klubova iz zvanicnih liga, recimo oko 400?
Recimo da svaki klub ima u proseku 5 registrovanih igraca. to je oko 2000 igraca. Neka zenskih klubova ima 4 puta manje, to je mozda 500 igracica.
Ako uzmemo u obzir i lige i takmicenja iz manjih mesta, tipa opstinske lige, doslo bi se mozda do cifre od oko 1000 klubova u muskoj konkurenciji i 250 u zenskoj. Ukupan broj igraca bi bio oko 5000, i 1250 igracica.
Rekreativaca(koji ne ucestvuju ni u kakvim takmicenjima) ima jos toliko, to je ukupno oko 12-13000 ljudi koji se bave ovim sportom.

Da li se slazete sa ovim, ili mislite da su cifre znacajno drugacije?
Uglavnom se koristi Butterfly oprema, narocito u visim ligama gde klubovi placaju opremu igracima. Ostali brendovi su vrlo malo zastupljeni (ne znam kako je sa Vojvodinom?)
Sto je niza liga, to je zastupljenost ostalih brendova veca, jer igraci sami sebi kupuju opremu a Butterfly je preskup. Tako da tu ima i kineskih guma i svojerucno pravljenih reketa.

Da li sve ovo gore ima smisla?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 15.05.2011, 23:51

U Subotici ima dve lige. A i B liga. Nivo stonog tenisa je solidan, pogotovo u A ligi, gde igraju neki bivsi igraci i mlade nade Spartaka. Rekao bih da u obe lige ima oko 35 ekipa zajedno, sa u proseku 4 prijavljena igraca.
Korisnikov avatar
filip

Postod zvezdarac » 18.05.2011, 09:41

Ivane, pročitah tvoju analizu i čini mi se da je razumna. :ugeek:

Sad meni to i ne izgleda baš kao "mali" sport... ;)

Pogotovo što smo mi svi "bolesnici". :shock:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod djordjestanic » 16.06.2011, 11:43

U Novom Sadu postoje dve organizovane lige. Jedna je RESTLINS koja ima 5 liga. Svaka liga ima po dvanaest ekipa. Prva liga je bas jaka a peta je bas bas rekreativna. To znaci da ima 60 ekipa. U prve 2 lige mogu da nastupaju i registrovani igraci. U prvoj ligi ima 2 registrovana igraca po ekipi a u drugoj da kazemo 1,5 registrovan igrac po ekipi. Kad bi uporedjivao rang ovih rekreativnih liga to bi bilo recimo da je 3 liga u rangu beton lige, 2 restlins liga u rangu 2. vojvodjanske a prva restlins liga bi bila jaca od 1. vojvodjanske.

Druga organizacija ima mislim dve lige ali su dosta losije i tu uglavnom ne igraju registrovani igraci pa je i verovatno zanimljivija za pocetnike ili prave rekreativce.

Na mom YT kanalu mozeste da vidite puno meceva iz svake lige pa mozete i sami da uporedite kvalitet igre.

U svakom slucaju nivo stonog tenisa je drasticno opao na celoj teritoriji Vojvodine. Malo se radi sa decom i nema napredka koji bi se video kroz potencijalne reprezentativce ili osvajace medalja na juniorskim prvenstvima Evrope.

A da smo "bolesnici" JESMO. Moja zena i zena mog ljutog protivnika Doce Prokica su nezavisno jedna od druge nas nazvale SEKTASIMA. :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod zvezdarac » 17.06.2011, 14:43

Gde da se dopiše i moja žena, sličan pridev je i meni prilepljen!
Možda da in mi lepo udružimo pa da budemo mirni ??? :twisted: :twisted: :twisted:
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod djordjestanic » 18.06.2011, 23:30

E zvezdarac, pa kako pored zene biti miran, pa valjda znas da je tako nesto nemoguce.

A kad bi smo ih udruzili u startu bi bili *&^%$#$%^&*^%$#@#$%^&*^%$#@#$%^& i jos jedanput *&^%$%^&*(&^%$#$%^&*(*&^%$#$%^&*.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Mlada nada » 26.05.2012, 21:03

Pa valjda kina ima 180.000 000 registrovanih igraca.
Mlada nada

Pridružio se: 17.02.2012, 00:33
Reket: Drvo: Joola Viva
fh: Andro Rasant Turbo max
bh: Andro Rasant Turbo max

Sledeća

Povratak na Opšte teme