He he, nazalost nije . . .
Nego, nije mi djavo dao mira, pa sam malo vrsljao po ruskom forumu i tamo nadjoh interesantne informacije. Oni navode tri osnovna hvata perom - japanski, azijatski i kineski, od cega se kineski jos sastoji iz dve vezije . . . pomislih, mnogo je to bre za jednog matorca, uzeh reket i pravac u svoju "halu sportova"

, ukljucih robot da mi razbacuje svud po stolu gornju rotaciju . . . i patio se dobrih pola sata da nadjem kako da drzim reket i da mogu koristiti obe strane. Na kraju se nekako ruka sama namestila i poceo sam stabilnije da vracam loptice. Ja iskreno ne znam kojem stilu pero hvata odgovara to sto "se namestilo" a izgleda otprilike ovako: povrsina glave reketa nije pod 90 stepeni u odnosu na osu podlaktice vec se poklapa sa njom tako da izgleda kao da reket drzim sa boka drske, kaziprst i palac obuhvataju drsku tek malo iznad njene sredine t.j. ostala tri prsta sam rasporedio po natpisima na gumi sa Bh strane ( da bi mi ostala cela povrsina glave reketa za igru) i to je odredilo na kom mestu drsku obuhvataju kaziprst i palac. . . uglavnom, Bh mi je bilo mnogo stabilniji odmah dok sam sa Fh imao problem dok nisam nekako privikao da zatvorim reket dovoljno a tek zatim uskladjujem zamah sa doradom zglobom sake i u kojoj tacki leta udariti lopticu.
I posle nekih tri i po sata (sa pauzama da se robot ne pregreje

) ispitivanja su zavrsena - pozitivno! Na Fh strani takvim hvatom glava reketa je vec oborena prema dole i doraditi spin i topspin zglobom je nekako sasvim prirodno i sa filigrandskim osecajem moguce uraditi i proizvesti osetno vise rotacije. Meni je pravo iznenadjenje bilo sa kakvom lakocom i varijativnoscu je moguce napasti donje rezane loptice. A kod Bh, po samoj prirodi takvog hvata glava reketa se sama okrece prema telu i ostaje samo cimnuti zglobom sake prema napred u pokretu ruke napred - lako, stabilno i takodje sa fantasticnim osecajem. Flipovi i kratka igra na stolu takodje za peticu, a prvi problemi su poceli kad sam pokusavao da blokiram pasivno i aktivno sa obe strane

nikako se nisam snasao u tome kao sto se nisam snasao kad mi je robot pokupivsi prasinu na rotoru poceo izbacivati balone pa da bijem po njima plosko. Teze je i topspinu s Fh dodati bocne rotacije. I noge jos brze trebaju od ovih mojih
Svestan sam cinjenice da robot nije covek i da bi sve te osnovne udarce trebalo natrenirati do te mere da postanu refleksne radnje, predpostavljam koliko bi mi vremena trebalo . . . i nisam siguran da cu nastaviti bez obzira na to sto mi se svidelo u odnosu na standardni hvat kojim se sad srecno koristim.