Ugao bacanja gume

Generalne teme o stonom tenisu.

Ugao bacanja gume

Postod zorog » 05.01.2013, 15:32

Malo me bune komentari u vezi ugla bacanja gume,konkretno na ttdb.com sajtu...
Po mom shvatanju,ugao bacanja gume je ugao pod kojim loptica ide u odnosu na polozaj reketa tj ukoliko npr "ocesec lopticu izbacenu iz ruke vertikalno tj napravis vertikalan pokret reketom (ugao 90 stepeni),ukoliko loptica ide takodje uvis maltene "paralelno" sa reketom" onda je to nizak-mali ugao bacanja...ili se to gleda drugacije???mnogo je razlicitih komentara pa ni sam nisam vise siguran?!
Hvala
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Re: Ugao bacanja gume

Postod filip » 05.01.2013, 16:36

E jesi glup :D. To je veliki ugao izbacaja...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod jbgwtf » 05.01.2013, 16:46

nzm sto se zamaras njihovim ocenama kad nisu dobre, bolje citaj ono sto proizvodjac napise :thumbsup:
ja to gledam ovako kad igras cist udarac na istoj dasci 2 razlicite gume, i s jednom pogadjas sto , a s drugom prebacujes onda ta druga ima visi izbacaj, ima tu faktora koji uticu i na spin, ali su manje bitni... al da bi dao adekvatnu procenu izbacaja moras da igras sa svim i svacim i to od najnizeg do najviseg ugla..
mada ne treba to tolko da te brine, gume vise treba da delis na one koje ti odgovaraju i ne, naravno-izbacaj moze da ti pomogne u odabiru ali taj ttdb uopste nije precizno merilo , zato sto vecina s tog sajta su teoreticari, a od igraca su daleko...
vecina probaju opremu s nekim znj daskama..a i od daske zavisi ugao izbacaja
evo ti neki primeri : daske kreanga powerspin i tbs imaju istu brzinu 8.4 - sto naravno nije tacno tbs je brza daska, i nigde ne pise da kreanga ima visok izbacaj kad sam zalepio tenergy05 i pokusao da igram bekend sve loptice lete preko stola,i nije bilo sanse da udarim cisto, dok npr na tbs , to je moguce...
a kolko nemaju pojma to se vidi na brzini i:
tenergy 05 9.3,
acuda s2 8.9
tibhar 1q 8.7
tenergy u odnosu na acudu ima dobar odnos, ali ja imam na istoj dasci tenergy05 2.1mm i 1q 1.9mm pa je opet 1q brzi- ko ne veruje moze da proba.. i posle ttbd tacan :rotfl:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod zorog » 05.01.2013, 16:54

@ Filip
Pa nije....to je nizak ugao bacanja! Zar se to ne gleda o odnosu na reket?jedino ako mislis da se ugao gleda u odnosu na povrsinu stola ...onda je kontra.... Npr uporedio sam t05 i ovaj dhs h2 neo.sa tenergijem moram vise da otvorim reket kada vucem spin...a na ttdb sajtu pise da t05 ima duplo veci ugao bacanja od ovog h2 neo,e sad po toj teoriji i po mom iskustvu,a siguran sam da vise otvaram reket sa tenergyem, tenergy ima suprotno od onoga sto ti kazes...
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod zorog » 05.01.2013, 17:01

@jbgwtf
Nije da se zamaram,samo razmisljam sta je pravilno definisanje ugla bacanja...
Po meni,ukoliko vise zatvaras reket da bi pogodio protivnikovu polovinu stola,onda ta guma ima nizak ugao bacanja...ukoliko vise otvaras onda je visi..bar je meni logicno da gledam ugao putanje loptice u odnosu na putanju reketa.
Jbm ti teoriju,nacisto koci moj razvoj u praksi ;)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod jbgwtf » 05.01.2013, 17:08

ja to gledam kod cistog udarca, a to za spin je zato sto kod niskog izbacaja brze propada na sto :scratch: sad sam se i ja zbunio :yahoo: , ali imas gume koje bacaju visoko kod cistog udarca , a kod spina imam osecaj da je nizak izbacaj :D 1q , cudna neka guma :shock:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod zorog » 05.01.2013, 17:23

Ne znam...sad mi jos vise nije jasno sve ovo! :scratch:
A za to sa razlicitim udarcima si u pravu...bas je zbunjujuce.
Pokusavam da nadjem gumu za bh,treba mi nesto poput ove H2 neo na fh bas zbog tog ugla bacanja....ali sada vise ne znam sta da trazim i koji ugao mi treba...
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 05.01.2013, 18:08

Da li smo mi to dobili novog trola? Taman se Vladojica primirio, eto ga njegov timski kolega...

Gledas kod vucenja spina, ako sa istim udarcem lopta ide vise tangencijalno onda ima visi ugao bacanja, iliti ako moras vise da ides preko lopte to je zato jer guma visoko baca. Moze to i kod bloka da se vidi mada tu i katapult gume igra ulogu, a i drvo itekako.
Od guma koje sam ja probao:
H3 Neo, stiga magna > T05 > rakza 7, mark V > sriver fx > sriver L, mark V gps > joola express explode,acuda s2/s3, bryce fx, mendo mp
po meni prve 3 grupe imaju generalno visok izbacaj, sledece dve neki srednji do malko nizi, poslednja grupa je nizak izbacaj
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 05.01.2013, 18:48

ivan je napisao:Da li smo mi to dobili novog trola? Taman se Vladojica primirio, eto ga njegov timski kolega...

Gledas kod vucenja spina, ako sa istim udarcem lopta ide vise tangencijalno onda ima visi ugao bacanja, iliti ako moras vise da ides preko lopte to je zato jer guma visoko baca.

Ne trolujem,stvarno mi nije najjasniji taj termin "ugao bacanja" jer vidim da jedni misle na jedno jedni na drugo.
Po meni tenergy ima nizak ugao bacanja u odnosu na reket,to sto prebacuje sto vise nego vecina guma to je vec druga stvar....tj onda ima visok ugao bacanja ali u odnosu na sto,pod,plafon,vrata,frizider..ali ne na reket.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ajkula321 » 05.01.2013, 19:08

Onda bi trebalo da sve kineske gume imaju visok ugao bacanja u odnosu na ostale, jer podizu lopticu na gore, tj. uvek ce putanja kineske gume kod spina imati visu najvisu tacku nego Euro-jap. guma...Pod predpostavkom da se izvodi isti pokret naravno. Ali ako je ivan upravu onda visi-nizi ugao bacanja prosto zavisi od hvatljivosti gume...ispravite me ako gresim. Ni ja nikad nisam uspeo da razumem termin o kome se raspravlja i onda sam odustao. Ali opet me nesto vuklo da se ubacim.
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Sledeća

Povratak na Opšte teme