Ženski stoni tenis @ muški

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Ženski stoni tenis @ muški

Postod djordjestanic » 09.10.2011, 22:18

Naš ženski stoni tenis nije uopšte za poređenje sa bilo kojim ozbiljnijom ligom.

Moja sestra koja iz materijalnih razloga igra sadašnju super ligu mogla bi sama sebi (kada bi mogla da sedne u vremeplov i da se vrati kada je imala upola manje godina) da da 5-6 fore i da sigurno dobije.

Takva kakva je ona još nema poraz u sadšnjoj ligi. Zeza se kad kaže da im daje 40 kila fore.

Doduše u to vreme kada je bila zadnja godina juniorka i kada je igrala najbolje u životu bio sam prisutan na treningu pre nekog takmičenja.

Igrali su pobedniči sto. To je ono kad se igraju setovi i pobednici idu na jednu stranu a poraženi na drugu. Bili su tu svi tadašnji juniorski reprezentativci (i muški i ženski) i dobar deo seniora. Maca je trening počela na pobedničkom stolu i završila trening a da nijednom nije izgubila (da ne bude zabune igrali su pored ostalihi Boba Grujić i Sale Karakašević). Tada joj nije bilo bitno ko je sa druge strane jer ona nije igrala ženski ili muški stoni tenis.

Ona je igrala kineskli stoni tenis.

Servis, spin, zavučeš spin.

Apsolutna milina za gledati.

Tadašnji njeni treneri Huan i Čen (roditelji od Wei Wei-ja) su je pre mesecima pre toga drilovali i to se isplatilo.

A kada slučajno pogreši neku loptu koju po njenom mišljenju ne bi trebalo da pogreši ide pogled ka Huan, koja samo polako dva puta trepne.

To je značilo: "Nema veze, igrala si kako je trebalo igraj isto sve će biti OK već u sledećem poenu".

A onda je STK Vojvodina "shvatila" da joj nisu potrebni kineski treneri :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 09.10.2011, 23:11

Apsolutno sam ubedjen da tu nije bilo p od pustanja. To sto oni obese ruke (poljak) da ispadne kako se ne trude, kad shvate da ne mogu da pobede, to je njihov problem. Ovo nije neka stonoteniserka, vec najbolja KINESKA stonoteniserka, mozda ikada!!!
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod scvlada » 10.10.2011, 21:49

Tadašnji njeni treneri Huan i Čen (roditelji od Wei Wei-ja)

Gde su sada ti ljudi i šta rade? Da li su još u stonom tenisu? :shock:
Igrali su pobedniči sto. To je ono kad se igraju setovi i pobednici idu na jednu stranu a poraženi na drugu. Bili su tu svi tadašnji juniorski reprezentativci (i muški i ženski) i dobar deo seniora. Maca je trening počela na pobedničkom stolu i završila trening a da nijednom nije izgubila (da ne bude zabune igrali su pored ostalihi Boba Grujić i Sale Karakašević). Tada joj nije bilo bitno ko je sa druge strane jer ona nije igrala ženski ili muški stoni tenis.

Pitam se da li ima smisla terati dete na žrtvu i spremati je za vrhunski ženski stoni tenis.Današnje šampionke mladjih kadetkinja 2000 godište,već sada treniraju minimum 3 sata dnevno ,plus subota 1,5h unazad par godina.Kad je raspust 2 sata pre podne ,dva sata popodne.Znam pošto i sam imam mladju kadetkinju pa sam razgovarao sa roditeljima najboljih igračica tog uzrasta.
Stvarno je Stanisava igrala sa tolikom količinom energije da je to neverovatno.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod scvlada » 10.10.2011, 22:11

ivan
pa stoga zakljucujem da je on davao takve spinove koji njoj odgovaraju. Ili takve na koje se navikla.

Ajde sad podjite od sebe.Da imate mogućnost da na egzibicionom turniru da igrate protiv najbolje igračice na svetu Vi bi je puštali.Ma ajde . Niko ovde nikog nije puštao.To je taj nivo igrača.Ona naravno ne može da igra sa Wang Haom ili Timo Bolom ali sa ovakvim ,koji uopšte nisu loši može itekako.

scvlada

Postod djordjestanic » 10.10.2011, 22:26

scvlada je napisao:
Tadašnji njeni treneri Huan i Čen (roditelji od Wei Wei-ja)

Gde su sada ti ljudi i šta rade? Da li su još u stonom tenisu? :shock:

Pitam se da li ima smisla terati dete na žrtvu i spremati je za vrhunski ženski stoni tenis.Današnje šampionke mladjih kadetkinja 2000 godište,već sada treniraju minimum 3 sata dnevno ,plus subota 1,5h unazad par godina.Kad je raspust 2 sata pre podne ,dva sata popodne.Znam pošto i sam imam mladju kadetkinju pa sam razgovarao sa roditeljima najboljih igračica tog uzrasta.
Stvarno je Stanisava igrala sa tolikom količinom energije da je to neverovatno.

Ove godine su otišli nazad u Kinu. Čen je direktor ogromnog sportskog kompleksa. Huan drži privatne časove pingića kinezima. Uzgred rečeno po čenu je nazvana jedna ulica u tom gradu.

NEMA. Ali kao i svuda neko se zapali pa od toga napravi najvažniju stvar što je totalno besmisleno.

Što se tiče treninga Maca je trenirala mnogo. Prepodne 2 sata, poslepodne 2 sata plus trening sa tegovima. Pre takmičenja psihološke pripreme i razrada taktike protiv neugodnih protivnica. Od 14. godine je igrala prvu saveznu ligu tadašnje SFRJ ( prema toj ligi danaašnja šampion ove lige ne bi izborio opstanak). Nije imala više od dva dana slobodno (ne preterujem) 18 godina.

U 8 razredu imala je sve moguće rekorde u trčanju u školi a od nje je u obaranju ruke u celoj generaciji jači bio samo jedan dečak koji je trenirao gimnastiku.

Kao klinka (4 razred) i sa svojih 150 i nešto centimetarae igrala je na mestu beka za školsku rukometnu ekipu protiv devojčica iz osmog razreda i davala je golove sa 9 metara "ala Peruničić". I šta sad?

NIŠTA! Sve to nema veze jer je izabrala totalno pogrešan sport. Stoni tenis NE MOŽE DA PRUŽI EGZISTENCIJU a pogotovo ne ženski.

A da, nimalo joj nije pomoglo što je tadašnji selektor ženske reprezentacije Todor Rakić apsolutni pacer za stoni tenis i što se nisu poštovali rezultati kao merilo vrednosti.
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod djordjestanic » 10.10.2011, 22:31

Kineske igračice sparinguju sa muškarcima. Ne sa Wang Haom ali postoje igrači za koje se ne zna. To su sparing partneri. Nemojte da o tome mislite sa potcenjivanjem. To su vrhunski igrači i u Evropi bi imali mesta u bilo kojoj reprezentaciji (primer Austrije, Hrvatske i drugih) ali u Kini pošto ne mogu da budu među prvih 30 igrača (što će reći nisu među 35 na svetu) služe da treniraju žensku ekipu. Zbog toga kineskinje nisu izgubile meč već zadnjih hiljadu godina.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod scvlada » 10.10.2011, 22:33

Ove godine su otišli nazad u Kinu. Čen je direktor ogromnog sportskog kompleksa. Huan drži privatne časove pingića kinezima. Uzgred rečeno po čenu je nazvana jedna ulica u tom gradu.

Mislim šta dodati posle ovoga.Nama ne valjaju a Kinezima valjaju. Kuku :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
scvlada

Postod First » 10.10.2011, 22:53

Sad malo da se presaltam na fudbal, ali je poenta ista. Kad god citam ovakve tekstove, setim se recenice koju je neko od brazilskih fudbalera, trenera rekao (mozda i seloktor), a to je" Blago Srbiji kad ima takve igrace, kad u reprezentaciji nema mesta za Dejana (Ramba) Petkovica". Na zalost, izgleda da smo mi "pametniji" od Kineza, pa ono u cemu su oni najbolji na svetu, mi to bolje radimo...

@djordjestanic

Najgore je kada je neko talentovan za sve sportove, kakav je slucaj bio sa tvojom sestrom. Uglavnom se onda takvi ljudi obicno opredele za onaj sport koji donosi najmanje profita, ali zato igraju srcem. E sad, pitanje je, sta je pametnije izabrati... Svi mi radimo za pare, ali nekada one nisu najbinije. Po meni, mnogo je vaznije uzivati u onome sto radis.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 10.10.2011, 23:05

Mesta u fudbalskoj reprezentaciji se prodaju, to je opstepoznato. Ko plati igrace. Tu su u pitanju velike pare.
Generalno, ko god nesto zna ugrozava dosta onih izpod sebe koji ne znaju, tako da se svi oni ispod trude da ga eliminisu. Zato su verovatno i oterali te kineze. Kad smo us*ani ljudi, neko bi upropastio to dvoje trenera, buducnost kluba a mozda i sporta, gomilu mladih igraca. zarad neke bedne platice iz drzavnog budzeta.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod phrnjak » 10.10.2011, 23:08

Ispravka. Zarko Paspalj je bio vice-sampion CG u stonom tenisu (ne znam u kojoj kategoriji) i na vreme ga je neko "opametio".
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

PrethodniSledeća

Povratak na Opšte teme