Uvođenje rejtinga za sve igrače?

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Uvođenje rejtinga za sve igrače?

Postod Vladojica » 10.08.2011, 14:55

scvlada je napisao:Mislim da vredi početi noćas kod Davora.Pa da mi za početak imamo naš interni rejting.Čisto da vidimo i da dajemo sugestije i predloge kako to treba da izgleda.Otvori novu temu rejtin kod Davora ili tako šta i tamo da se obajvljuju rezultati.Pa da širimo priču polao.Da se krene. Početak ,svi da imamo isto bodova ,samo da neko ne ode u minus ako sve izgubi :) .

E hajde: evo smislio sam formulu za rangiranje (dokon pop i jarice krsti :D)

Da neko ne bi otisao u minus na pocetku recimo ti ivan i ja imamo neki pocetni rejting od recimo 1000.
Znaci:

("scvlada" 1000, "ivan" 1000, "vladojica" 1000)

I recimo da smo odigrali medjusobno. Ivan dobio mene a izgubio od tebe (hipoteticki :D).

FOrmula za racunanje novog rejtinga bi bila:

ivanov_novi_rejting =ivanov_stari_rejting + (vladojicin_stari_rejting/ivanov_stari_rejting - ivanov_stari_rejting/scvladin_stari_rejting)

znaci na stari rejting se dodaje ili oduzima neki broj, ako si pobedio u nekom mecu dodaje ti se rezultat deljenja rejtinga protivnika i tvog rejtinga, sto bi znacilo da sto protivnik ima jaci rejting a ti slabiji, dodaje ti se vise, sto je i prirodno. A kada izgubis onda ti se oduzima kolicnik tvog rejtinga i protivnikovog rejtinga, sto bi znacilo da sto si ti jaci a protivnik slabiji oduzima ti se vise. Ako ti imas mali rejting a protivnik veliki onda ti se oduzima manje sto je opet prirodno. I tako se od tvog starog rejtinga oduzmu i saberu odgovarajuci kolicnici svih meceva koje si igrao tog dana, i tako za svakog igraca i na kraju se napravi nova rang lista, na primer:

("scvlada" 1002, "ivan" 1000, "vladojica" 998)

I onda se sledeci put ovo uzima kao pocetni rejting, i tako u krug.

P.S. Ni Lari Pejdz ne bi smislio bolji algoritam :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Vladojica » 10.08.2011, 15:01

ivan je napisao: a problem je sto bi vremenom rejting najboljih rastao previse, a drugi problem je prosecan broj poena koji cemo sebi dati kao zatvorena grupa, moguce je da cemo se preceniti pa ce rejtinzi rasti i previse :D

Ivane po ovoj mojoj formuli rejtinzi ovih koji stalno pobedjuju ne bi previse rasli, jer sto je tvoj rejting veci, a moj manji, tebi bi rejting rastao sve manje jer ti se dodaje kolicnik mog i tvog rejtinga, kako tvoj raste a moj opada, to bi dobijao sve manje i manje bodova za pobedu, a istovremeno vise bi gubio ako izgubis.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 10.08.2011, 15:08

a koja je suma tog reda? Konacna, beskonacna? Nakon recimo 50 turnira od nas trojice, neko bi stalnim pobedama napucao rejting dok bi mu realni rejting van te trojice bio znatno manji.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 10.08.2011, 15:19

ivan je napisao:a koja je suma tog reda? Konacna, beskonacna? Nakon recimo 50 turnira od nas trojice, neko bi stalnim pobedama napucao rejting dok bi mu realni rejting van te trojice bio znatno manji.

Broj sabiraka u zagradi zavisi od toga koliko si meceva igrao. Ako sam ja igrao sa cetiri igraca u grupi imacu cetiri sabirka, ako bi hipoteticki na turniru bilo beskonacno igraca, i ja sve meceve dobio onda bih imao hipoteticki beskonacan rejting :D.
A recimo ako si ti prosao grupu i odigrao jos dva meca ti ces imati 6 sabiraka, tj korekciju svog rejtinga za rezultat svakog meca koji si igrao. Nakon 50 turnira ako neko stalno pobedjuje a neko stalno gubi rejting bi se ustalio tj, posto onaj ko stalno dobija , dobija sve manje bodova jer u toj zatvorenoj grupi protivnici stalno gube od njega i imaju sve manje bodova, a takodje i ovi koji stalno gube, kako im njihov rejting pada a protivnicki raste oni bi gubili sve manje rejting poena za poraz, tako da bi se i taj rejting ustalio, OSIM naravno ako neko ne napreduje u medjuvremenu pa pocne on da dobija :D.

U svakom slucaju, svaki rejting je limitiran time u kom krugu igraca se formira, ali to je prosto realnost koja se ne moze izbeci. Zato je za svaki rejting bitno da postoji sto veci uzorak rezultata meceva, a uslov za to je da rejting sistem bude opste prihvacen, tj da svi zainteresovani pocnu da ga primenjuju. Sto vise ljudi, to bolja statistika i realniji rejting.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 10.08.2011, 15:27

tacno, zato i kazem da bi bilo vrlo bitno da u tome ucestvuju i neki igraci koji zaista imaju rejting ili znaju priblizno tacno, jer bi to onda povecavalo tacnost i rejtinga svih ostalih.
Pazi, teoretski, ako bi se rejting ustalio, to znaci da bi sa svakim sledecim turnirom vodeci igrac dobijao istu kolicinu bodova, a beskonacno puta nesto konstantno je beskonacno, jednostavno bi mu rejting rastao i rastao. No da ne ulazim sad previse u kritiku, ne znaci da je predlozeni sistem los. Ali ELO je standard.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 10.08.2011, 15:46

ivan je napisao:tacno, zato i kazem da bi bilo vrlo bitno da u tome ucestvuju i neki igraci koji zaista imaju rejting ili znaju priblizno tacno, jer bi to onda povecavalo tacnost i rejtinga svih ostalih.
Pazi, teoretski, ako bi se rejting ustalio, to znaci da bi sa svakim sledecim turnirom vodeci igrac dobijao istu kolicinu bodova, a beskonacno puta nesto konstantno je beskonacno, jednostavno bi mu rejting rastao i rastao. No da ne ulazim sad previse u kritiku, ne znaci da je predlozeni sistem los. Ali ELO je standard.

Pazi to sa beskonacnoscu i matematikom je vrlo nezgodno pitanje, znas onaj stos: pita nas profesor "ako mi imamo jednu sobu i vi u nju ubacujete lopatom deset brojeva u sekundi, a ja izbacujem po jedan broj u sekundi, koliko brojeva imate posle mnogo mnogo (takoreci beskonacno) vremena."? I mi naravno kazemo pa imamo beskonacan broj brojeva. A on nam kaze "a ja vam tvrdim da imate nula. Navedite mi jedan broj za koji tvrdite da se nalazi u sobi, a ja cu vam navesti tacan minut kada sam ga izbacio." :D

Tvoj rejting bi se ustalio u smislu da bi rastao sve vise i vise, ali bi taj prirastaj bio sve manji i manji, pa koja je razlika izmedju rejtinga 1.552,000123 i rejtinga 1.552,000126. Razlika je zanemarljiva. I u tom smislu bi se rejting ustalio: rastao bi, al sa sve manjim prirastajem, ali to je hipoteticki samo ukoliko bi neko stalno pobedjivao i ako ostali ne bi napredovali u igri. Ali koji to rejting ne bi rastao sve vise ako neko stalno pobedjuje...

A taj ELO ne znam kako radi, na koju foru, samo znam da je sadasnji sistem rangiranja ittf-a namesten tako da nepravedno favorizuje onoga ko postane Evropski sampion, kako ne bi u top deset bili samo Kinezi..
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod djordjestanic » 10.08.2011, 22:16

Zermelo?
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 11.08.2011, 09:20

da, to je provereno resenje.
ivan

Postod reketas » 11.08.2011, 16:14

Odlicna ideja. TREBA STO PRE SPROVESTI U DELO. Mislim da Vladojicina formula nije losa . Upocetku naprviti srednji rejting na osnovu do sada poznatih odnosa izmedju igraca (kostur ili osnovna mera rejtinga ) bar kod nas u Beogradu i prema tome rejtingovati svakog igraca koji odigrava meceve sa nama . To uraditi i sa novosadjanima , sabcanima , kragujevcanima i tako ce se dobiti neki polazni ili osnovni rejting koji ce se vremenom iskristalisati naravno uz saglasnost igraca koji zele da budu rejtingovani.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod ivan » 12.08.2011, 19:38

Sutra da popamtite svoje rezultate za svaki slucaj ako organizator ne bude sve pazljivo zapisivao. Pa da probam da iskoristim jednu postojecu aplikaciju za ovo. Da ne bi doslo do svadja, stavicu inicijalni rejting svima isti. Pitanje je koliki taj rejting treba da bude, od tog proseka zavisi i napredovanje boljih. Ja bih stavio 1200 za sve inicijalno, da li se slazete?
ivan

PrethodniSledeća

Povratak na Opšte teme