scvlada je napisao:Mislim da vredi početi noćas kod Davora.Pa da mi za početak imamo naš interni rejting.Čisto da vidimo i da dajemo sugestije i predloge kako to treba da izgleda.Otvori novu temu rejtin kod Davora ili tako šta i tamo da se obajvljuju rezultati.Pa da širimo priču polao.Da se krene. Početak ,svi da imamo isto bodova ,samo da neko ne ode u minus ako sve izgubi.
E hajde: evo smislio sam formulu za rangiranje (dokon pop i jarice krsti
Da neko ne bi otisao u minus na pocetku recimo ti ivan i ja imamo neki pocetni rejting od recimo 1000.
Znaci:
("scvlada" 1000, "ivan" 1000, "vladojica" 1000)
I recimo da smo odigrali medjusobno. Ivan dobio mene a izgubio od tebe (hipoteticki
FOrmula za racunanje novog rejtinga bi bila:
ivanov_novi_rejting =ivanov_stari_rejting + (vladojicin_stari_rejting/ivanov_stari_rejting - ivanov_stari_rejting/scvladin_stari_rejting)
znaci na stari rejting se dodaje ili oduzima neki broj, ako si pobedio u nekom mecu dodaje ti se rezultat deljenja rejtinga protivnika i tvog rejtinga, sto bi znacilo da sto protivnik ima jaci rejting a ti slabiji, dodaje ti se vise, sto je i prirodno. A kada izgubis onda ti se oduzima kolicnik tvog rejtinga i protivnikovog rejtinga, sto bi znacilo da sto si ti jaci a protivnik slabiji oduzima ti se vise. Ako ti imas mali rejting a protivnik veliki onda ti se oduzima manje sto je opet prirodno. I tako se od tvog starog rejtinga oduzmu i saberu odgovarajuci kolicnici svih meceva koje si igrao tog dana, i tako za svakog igraca i na kraju se napravi nova rang lista, na primer:
("scvlada" 1002, "ivan" 1000, "vladojica" 998)
I onda se sledeci put ovo uzima kao pocetni rejting, i tako u krug.
P.S. Ni Lari Pejdz ne bi smislio bolji algoritam