Karakasevic mozda ne ide na svetsko prvenstvo?

Generalne teme o stonom tenisu.

Karakasevic mozda ne ide na svetsko prvenstvo?

Postod ivan » 03.04.2011, 12:10

Procitao sam u nekim novinama, da Aleksandar Karakasevic mozda nece ici na svetsko prvenstvo u Roterdamu ove godine jer mu ne dozvoljavaju da izabere dubl partnera. Po njegovim recima, on bi imao solidne sanse u paru sa Markom Jevtovicem, u ostalim slucajevima slabije. Ali Pete Zolt takodje hoce da igra sa Jevtovicem i ako mu ne dozvole, kaze da vise nikad nece igrati sa Jevtovicem u dublu.
Ne znam desavanja u nasem vrhunskom stonom tenisu zaista, ali ovo gore deluje ko zaplet iz spanske serije. Mozda da neko pita Jevotvica onda s kim bi igrao, kad je vec najtrazeniji? Ili selektora?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Karakasevic mozda ne ide na svetsko prvenstvo?

Postod Vladojica » 03.04.2011, 19:23

Neka naprave turnir kao Kinezi sto prave izmedju Karakasevica, Jevtovica i Zolta pa ko pobedi taj nek dobije prvenstvo u izboru partnera. Ostali bi morali da se sloze. To bi bilo najpostenije.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 03.04.2011, 22:03

Vidi se ko je postovalac i poznavalac kineskog stonog tenisa. I njihovih surovih ali efikasnih metoda. Ni po babu ni po stricevima, vec po rezultatu na kvalifikacionom turniru. Zato i jesu najbolji na svetu. Trostruki prvak sveta Wang Liqin ako izgubi od nekog klinca tinejdzera nece ici na veliko takmicenje. Ko je u formi igra i tacka.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 04.04.2011, 09:19

Pa da, meni izgleda da svako od njih ima neki svoj razlog zasto misli da bas on zasluzuje da bira partnera, ali u sustini to sto im turnir izmedju njih trojice nije pao na pamet ih vec cini losijim igracima. Mozda bi mogli da im predlozimo neki turnir, gde bi oni to odlucili, a sav prihod od ulaznica da ide u humanitarne svrhe, kad bi se tome dodala i neka pompezna reklama tipa: "Ko od nasih najboljih igraca ide na svetsko prvenstvo", a mecevi direktno na RTS-u (da puste jos nesto osim one najgledanije serije od nacionalnog znacaja) gde ces bolji nacin da se popularizuje stoni tenis u Srbiji.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 04.04.2011, 10:17

To je odlicna ideja. Samo, ko se tu pita?
ivan

Postod Vladojica » 04.04.2011, 10:30

ivan je napisao:To je odlicna ideja. Samo, ko se tu pita?

Neki nas Liu Guoliang... ako postoji... :? Ma nema od toga nista...
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 04.04.2011, 18:03

A da li ce ici Bojan Crepulja, kao seniorski prvak Srbije?
ivan

Postod Vladojica » 04.04.2011, 21:10

ivan je napisao:A da li ce ici Bojan Crepulja, kao seniorski prvak Srbije?

Ja nemam pojma, slabo se razumem u domacu stonotenisku scenu, al ako je prvak, red bi bio da ide, jel on igrao ITTF Pro turnire? Za Zolta znam da je osvojio jedan prosle godine.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod ivan » 05.04.2011, 11:38

Ni ja se ne razumem. Vise znam o kineskoj stonoteniskoj organizaciji i trenutnoj formi/sansama/opremi njihovih igraca nego o nasim :lol:

Bacio sam pogled na pravila za svetsko prvenstvo. Svaka zemlja moze poslati do 5 igraca/igracica u singlu, plus po jedno dodatno mesto za svakog igraca u prvih 20 na ittf listi, ali ne vise od 2 dodatna mesta. Sto znaci verovatno ce biti po 7 kineza i kineskinja u singlu, tako da ostali 90% mogu otpisati medalje. U dublu do 3 para (ne moraju biti isti igraci kao u singlovima). Zemlja domacin moze priajviti po 7 igraca/igracica u singlu i 3 para u dublovima i miks dublu. Dakle igra se i miks dubl jos uvek, ja sam mislio da je to izbaceno. Mozda bi tu Karakasevic imao dobru sansu.

Naravno sve ovo vazi ako je asocijacija izmirila sva svoja dugovanja. Nadam se da nasi nece iskopati neki neplaceni dug i optuziti svetsku stonotenisku federaciju za zaveru...
Sve u svemu po 5 igraca u obe konkurencije, mislim da je to dovoljno da nasi najbolji igraci ipak odu tamo i dobro se pokazu. Dubl je samo jedna od disciplina.

Igrace se sa Tibhar *** lopticama (belim), na DHS plavim stolovima, podloga ce biti crveni gerflor.
ivan

Postod Vladojica » 28.04.2011, 21:36

ivan je napisao:A da li ce ici Bojan Crepulja, kao seniorski prvak Srbije?

Ide Crepulja, izasao je spisak na ittf sajtu: http://www.ittf.com/ittf_tournaments/ittf_entries_wttc_web.asp?Country_Code=SRB&Tour_ID=1962&

I da, Karakasevic je u dublu sa Jevtovicem :D, a Zolt sa Crepuljom
Korisnikov avatar
Vladojica

Sledeća

Povratak na Opšte teme