Program za vodjenje godisnjih turnira

Generalne teme o stonom tenisu.

Program za vodjenje godisnjih turnira

Postod Admin » 01.06.2026, 10:49

Napravio sam program za vodjenje godisnjih turnira, poput onih u Masteru. Koristi se baza podataka tako da su podaci trajno sacuvani. Program pravi grupe i glavni zreb, ali i omogucava da se grupe izmene, ako se npr nadju dva igraca iz istog kluba u grupi, Vodi se racuna o listi mogucih meceva, listi meceva u toku, zavrsenih meceva, listi stolova koji se mogu koristiti. Mecevi se mogu otkazati, ponistiti (ako je doslo do greske u unosu rezultata ili ne mogu iz nekog razloga da se odigraju), stolovi se mogu privremeno iskljuciti. Zrebovi su trenutno do 64 igraca. Sistem bodovanja, ranking, tabela osvojenih poena za tekucu godinu uz kategorije koje se mogu opciono dodati ( poslednjih 365 dana, tromesecno). Rezultati turnira(grupe + glavni zreb) se snimaju u pdf fajl klikom na dugme nakon zavrsenog turnira. Tabela se moze snimiti u excel file. Ima i raznih podesavanja u vezi grupa, meceva, bodovanja, rankinga. Evo nekih screenshotova:

slika1.jpg
slika1.jpg (192.47 KiB) Pogledano 98 puta

slika2.jpg
slika2.jpg (386.01 KiB) Pogledano 98 puta

slika3.jpg
slika3.jpg (467.9 KiB) Pogledano 98 puta

slika4.jpg
slika4.jpg (309.99 KiB) Pogledano 98 puta

slika6.jpg
slika6.jpg (212.47 KiB) Pogledano 98 puta
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Re: Program za vodjenje godisnjih turnira

Postod Admin » 01.06.2026, 11:00

slika7.jpg
slika7.jpg (433.27 KiB) Pogledano 98 puta

sekcije za grupe/glavni zreb/podesavanja se mogu minimizovati ako se u tom trenutku ne koriste, da se poveca preglednost.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Re: Program za vodjenje godisnjih turnira

Postod jovannet » 01.06.2026, 11:37

Cao!
I ja sam imao sličnu ideju, samo sam je realizovao kao web aplikaciju :wink:
https://stoni.jovanjokic.in.rs
Deluje mi da radimo na sličnoj temi. Kod mene, pored vođenja turnira, postoje i prijave igrača, statistike, rang-liste, dashboard-i i još dosta funkcionalnosti koje postaju korisne kada igrači redovno koriste sistem.
Iz dosadašnjeg iskustva mogu da kažem da je ideja lokalnog hostovanja odlična. Nekoliko puta sam imao problem sa internetom u sali, pa mogućnost da sve radi bez konekcije može mnogo da znači.
Do sada sam vodio tri amaterska turnira preko aplikacije i prilično sam zadovoljan. Naravno, stalno nalazim stvari koje mogu da se poprave, ali upravo kroz korišćenje na pravim turnirima dolazim do novih ideja za unapređenja.
Dodao sam i podršku za ligu (timska takmičenja), ali taj deo još nisam ozbiljnije testirao.
Ako te zanima kako je nešto rešeno ili imaš neku sugestiju, slobodno pitaj. :D
Usput, trenutno radim i na Android aplikaciji. Za sada sistem može da se instalira na telefon direktno iz browsera kao aplikacija, iako još nije native aplikacija na store-u.
jovannet

Pridružio se: 01.01.2014, 14:10

Povratak na Opšte teme